Kemal Hrnjic novi savjetnik Šuhreta Fazlica

Prije samo par mjeseci ovaj scenario je bio nezamisliv pogotovo kada se zna da je protukandidat za gradonacelnika grada Bihaca,aktuelnom gradonacelniku Suhretu Fazlicu,bio bas Kemal Hrnjic.

Retorika izmedju ova dva kandidata je bila fer i korektna ali ne i izmedju tadasnjeg povjerenika naroda i pravde Halila Bajramovica i Suhreta Fazlica te njegovog Pomaka.

Koristili su se razni “epiteti” od nazivanja ratnim profiterom te dijeljenje letaka sa tim sadrzajem pa do iznosenja dokumenata ciji je otac kao efendija radio za jugoslovensku UDB-u i da nenabrajamo sve ostale stvari koje su se desavale.

Da je politika cudna stvar govori,prije svega,koalicijski sporazum koji se desio prije par dana izmedju Pomaka Suhreta Fazlica i Elmedina Konakovuca iz Naroda i pravde.

Da do prve realizacije i konkretnih poteza u vezi ove koalicije nije trebalo dugo.

Danas u gradskoj upravi za savjetnika gradonacelnika imenovan je Kemal Hrnjic dipl.ecc.sa ogromnim radom i iskustvom u privredi.

Sa njegovim dolaskom niko ne spori da se Pomak moze ocekivati u vise oblasti pogotovo kada znamo ko je sve do sada bio, i jos je ,savjetnik.Cudna je i druga stvar kako ce sve to funkcionisati.

Vecina koju cini SDA a znamo i stav NiP-a.

Sto se tice SDA na politickom polju svasta se moglo i moze ocekivati,ali ovo je ipak ako skromno mogu reci malo iznenadjenje.

Kemalu Hrnjicu portal zeli srecu na tom radnom mjestu i nadamo se da ce svoje ogromno iskustvo koje donosi kao dugogodisnji menadzer jedne regionalne firme iskoristiti za razvoj grada Bihaca.

Pisao:Fikro Bosnic