Na Bjelašnici i u Sarajevu jutros ista temperatura: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do srijede

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 3; Livno 6; Srebrenica 7; Bjelašnica, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 8; Gradačac 10; Banja Luka, Bihać, Jajce, Sanski Most i Zenica 12; Mostar i Trebinje 13; Neum 16°C.

Bioprognoza: Uz sunčano i stabilno vrijeme, tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Mjestimična magla i niže jutarnje temperature mogu kod hroničnih bolesnika uzrokovati manje probleme. S obzirom da će danju biti osjetno toplije, poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme iskoristite za boravak na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina, prenosi Radiosarajevo.

Danas prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle. U većem dijelu zemlje će preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C. U kotlinskom dijelu Sarajeva dio prijepodneva magla. Sunčano u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove prijepodne će biti dosta magle. Vjetar slab, uglavnom južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 25°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove prijepodne će biti dosta magle. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 25°C.

U utorak u većem dijelu Bosne prije podne se očekuje dosta niske oblačnosti i magle. Sunčanije u drugom dijelu dana. Pretežno sunčano na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C.

U srijedu u većem dijelu Bosne prije podne se očekuje dosta niske oblačnosti i magle. Sunčanije u drugom dijelu dana. Pretežno sunčano na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Izvor vijesti: haber.ba