Putnici iz Austrije na GP Izačić // Umjesto očekivana 3 autobusa, pristigao samo jedan: Putnici dva autobusa odustali nakon što su doznali da ih čeka “šatorski smještaj”

Nakon obavljene trijaže svi putnici su zadržani na granici, iako su, kako je predviđeno, oni bez simptoma trebali ići u kućnu samoizolaciju, dok su sumnjivi trebali ići u domove zdravlja.

Prema riječima ministrice zdravstva Nermine Čemalović ovo se nije desilo jer se morao ispoštovati zahtjev Predsjedništva BIH  prema kojem svi državljani BIH koji iz inostranstva ulaze u našu zemlju moraju biti smješteni u karantene.

U ovom slučaju riječ je o karanteni u Cazinu, koja je tek tokom poslijepodneva bila osposobljena za prijem osoba s područja Kantona, tako  da je organizovan njihov prijevoz i smještaj.

Putnici iz drugih dijelova BiH trebaju krenuti prema svojim gradovima, rekla je ministrica.

Predugo zadržavanje na granici izazvalo je nervozu i zabrinutost kod putnika, među kojima je bilo i nekoliko žena sa djecom, te jedna trudnica, prenosi rtvusk.ba.

Podsjetimo, najavljeno je da će doći 3 autobusa, međutim prema riječima pripadnika Granične policije, sinoć je pristigao tek jedan autobus. “Kako smo čuli od pristiglih putnika, putnici iz druga dva autobusa su sami odustali od putovanja, vjerovatno znajući da ih čeka ovdje karanten, onda su odustali.”, rekli su iz Granične policije.

The post Putnici iz Austrije na GP Izačić // Umjesto očekivana 3 autobusa, pristigao samo jedan: Putnici dva autobusa odustali nakon što su doznali da ih čeka “šatorski smještaj” appeared first on usn.ba.

Izvor: usn.co.ba