Biden ponovno u centru pažnje: Ponosan sam što sam prva crnkinja….

Sedmicu nakon katastrofalnog nastupa u debati, Biden je jučer dao intervju za filadelfijsku radiostanicu Wurd, piše Telegraph.

“Usput, ponosan sam što sam, kao što sam rekao, prva potpredsjednica, prva crnkinja… koja je služila s crnim predsjednikom”, rekao je. Biden je služio kao potpredsjednik tokom oba mandata Baracka Obame, prvog crnog predsjednika u američkoj historiji.

Kad je izabran u Bijelu kuću, Biden je za svoju potpredsjednicu imenovao Kamalu Harris, prvu osobu crne boje kože i ženskog spola na toj dužnosti. Ranije u intervjuu, Biden je ispravno govorio o imenovanju Harris i Ketanji Brown Jackson, prve crnkinje koja je izabrana u Vrhovni sud.

Biden je u više navrata djelovao nesigurno kada je govorio u emisiji Earl Ingram Show, koja je namijenjena crnim slušateljima u Wisconsinu, ali se također emitira diljem zemlje. Na pitanje zašto je glasanje važno, Biden je dao odgovor koji se činio kao da se odnosi na nedavnu odluku Vrhovnog suda da Trumpu odobri značajan imunitet od kaznenog progona.

“Potreban vam je netko, netko ko će se pobrinuti za to. Vrhovni sud je upravo donio odluku, usput, koja prijeti američkom principu da u Americi nemamo kraljeva. Nema nikoga iznad zakona”, rekao je, pišu Vijesti.ba.

Izvor vijesti: haber.ba