Bivšeg direktora Centra za socijalni rad u Banovićima optužuju za seksualne ucjene

Na društvenim mrežama objavljen je kompromitirajući videosnimak na kojem je prikazan bivši direktor Centra za socijalni rad u Banovićima Nevzet Tufekčić, kojeg optužuju za seksualne ucjene. Također, dobio je i prijetnje. Sporni snimak možete pronaći u tekstu i seksualno je osjetljivog sadržaja.

 

Snimak je najvjerovatnije nastao prije okvirno dvije godine, a Tufekčić je prikazan u trenutku kada obnažen na sebe navlači unutrašnji veš te komunicira s jednom ženskom osobom. Snimak je nedugo nakon objavljivanja uklonjen sa društvene mreže Facebook, ali je u međuvremenu publikovan na Twitteru.

 

Dio snimka, koji je veoma brzo postao viralan, prikazuje govor ženske osobe, koja u trenutku dok Tufekčić na sebe navlači donji veš, kaže da je djecu opremila, nabavila im odjeću, obuću, knjige i sveske, a još joj je ostalo, kako se čuje, da nabavi automobil.

 

U komentarima su počele pljuštati optužbe na Tufekčićev račun, u kojima se, između ostalog, navodi da je on kao direktor Centra za socijalni rad seksualno ucjenjivao majke za potvrde za dječiji doplatak, kao i to da mnoge nisu pristale na to da dobiju hiljadu konvertibilnih maraka jednokratne novčane pomoći u zamjenu za pružanje seksualne usluge.

 

Iako se u komentarima može vidjeti da su protiv Tufekčića upućivane prijave, nijedna od njih nije stigla do Tužilaštva Tuzlanskog kantona, što nam je potvrđeno.

 

Inače, Tufekčić je sa dužnosti direktora Centra za socijalni rad u Banovićima smijenjen nakon promjene lokalne vlasti, a zbog, kako je nezvanično potvrđeno za Klix.ba, zloupotreba položaja.

 

Na njegovo mjesto je došla Merima Numanović. Njeno imenovanje polovinom prošle godine potvrdilo je Općinsko vijeće Banovića.

 

Vrijedi kazati i to da je simptomatično da je snimak objavljen na Facebook grupi koja do te publikacije nije bila aktivna i to u trenutku kada znamo da je predizborna kampanja, iako nezvanično, već počela te da je Tufekčić član Pokreta demokratske akcije (PDA).

 

Također, putem prvobitne Facebook grupe na kojoj je i objavljen kompromitirajući snimak, Tufekčiću je zaprijećeno objavom novih sadržaja.

 

“Nakon nekoliko prijava prethodni post o Nevzetu Tufekčiću je uklonjen zbog kršenja pravila Facebooka. To nas neće zaustaviti u razotkrivanju cjelokupne istine sa ovim slučajem te naši pratioci u narednih par dana mogu očekivati cjelokupan videoklip (uključujući scene sexa) koji će biti objavljen na drugim stranicama i upute za gledanje ćemo podijeliti ovdje. Nevzet Tufekčić treba da se stidi svojih postupaka i uputi javno izvinjenje prije nego objelodanimo snimke”, navedeno je u objavi na stranici.