Bračni par umro od koronavirusa isti dan u razmaku od šest minuta

Prije samo nekoliko sedmica, supružnici Stuart i Adrian Baker bili su savršenog zdravlja i 51 godinu u braku. Ali, sredinom marta počeli su se osjećati loše.

Stuart (74) i Adrian (72) živjeli su u Boynton Beachu na Floridi i bili su u penziji. Prije otprilike tri sedmice, oboje su otišli ljekaru jer se nisu osjećali dobro, rekao je njihov sin Buddy, prenosi “Index“.

Ljekar ih je poslao kući. Nekoliko dana kasnije i dalje su se osjećali loše pa im je liječnik preporučio da odu u bolnicu. Iz bolnice su otpušteni isti dan i upućeni u karantin.

Nekoliko dana kasnije, 19. marta, rečeno im je da se vrate u bolnicu. Primljen je suprug jer je imao visoku temperaturu i astmu. Supruga je poslana kući jer nije imala ozbiljnije simptome, piše CNN.

24. marta Stuartu je potvrđena zaraza koronavirusom, a Buddy i njegova sestra odlučili su, kao mjeru predostrožnosti, odvesti u bolnicu i njihovu majku. 45 minuta nakon pregleda, ljekar im je rekao da je razina kisika u krvi kod njihove majke vrlo niska.

Ljekari su nakon nekoliko dana savjetovali da se bračni par premjesti u hospicij. Stuart i Adrian preseljeni su u istu sobu i skinuti su sa ventilatora da bi im bilo ugodnije. U nedjelju su umrli oboje, u razmaku od samo šest minuta, zbog komplikacija povezanih sa zarazom koronavirusom.

Izvor vijesti: haber.ba