Brat i sestra iz Slavonije pronašli se nakon 30 godina, spojio ih novinski članak

NOVINSKI tekst spojio je davno izgubljene brata i sestru.
43-godišnja Silvija Radanović 2014. obratila se redakciji Glasa Slavonije u želji da pronađe najmlađeg od trojice braće, Milana, koji je posvojen kao mali dječak. I uspjela ga je pronaći nakon više od 30 godina.

16. listopada na Facebook joj je stigla poruka: “Dobar dan, tvoj brat Milan je ovdje.”
Doznala je da je Milan dan na posvajanje i da je odrastao pod drugim imenom i prezimenom. Posvajatelji su ga nazvali Alen i preselili se s njim u Njemačku.
“Nikada mi nisu krili da sam posvojen. Kada sam napunio 18 godina, došao sam u Đakovo u Centar za socijalnu skrb, no s biološkom obitelji nisam uspio stupiti u kontakt. Najveća želja bila mi je vidjeti se sa sestrom Silvijom, za koju sam tek nedavno, i to na gotovo nevjerojatan način, doznao da me traži”, ispričao je Milan.

 

Nakon smrti oca, 1988., brigu o petero mališana preuzele su državne institucije. Silvija je tada imala deset godina, a Milan je bio beba od samo nekoliko mjeseci. Silvija i stariji brat Dalibor su završili u hraniteljskoj obitelji u blizini Đakova, a Milan je odveden baki u Subotički Lug. Kada je posvojen, imao je dvije godine.
Kad je ove godine umro njegov otac, posvajatelj, Milan je među njegovim stvarima pronašao isječak iz Glasa Slavonije preko kojeg ga je tražila sestra. Kada je došao u Hrvatsku, pokazao je sestrični novinski tekst, koja je potom vrlo brzo pronašla Silviju i javila joj da je njezin brat u Hrvatskoj. O svojim posvojiteljima Milan govori sve najljepše.
“Nisu imali tajni preda mnom, nisu mi muljali, uvijek su bili vođeni time da me zaštite i pruže ono najvažnije, ljubav i dom”, naglašava danas Milan koji je sestru posjetio u njenom domu u Palančanama.