Brekovica:Nova humanitarna prevara

DRAGI MOJI BREKOVICANI I SVI KOJI PROCITATE OVU OBJAVU,ZAMOLIO BI VAS DA NAKON CITANJA KAO ODGOVORNI LJUDI ODMAH PODJELITE.

Vecina vas je upoznata s akcijom koju smo napravili za djecaka Arslana Dervica iz Buzima.

Dana 28.7.2021 godine uruceno je u ruke majke djecaka ,gospodje Selvedne 2050 KM i 250 EURA.

Gospođa Selvedina me je detaljnije upoznala sa situacijom,da poslje primopredaje novca i momenta kada su ostali samo ona i Omer Trnovac (presjednik udruzenja)joj je 1500 KM povukao,kao za navodne potrebe udruzenja.

Tih 1500 KM se sada gubi svaki trag,sto dovodi do ostecenja familije Dervić ,za potrebe ljećenja dječaka.

S obzirom da posjedujemo jos jednu kolicinu novca namjenjenu za potrebe terapija,Omer me je prosli dana ispametio sa svojim pozivima i nagovorom kako bi trebao uruciti i ostatak novca,s kojim je vjerovatno planirao da postupi kao i sa predhodnim.

Sreca u svemu jeste sto sam bio u dogovoru sa gospodinom Dragoslavom Sinikom ,koji je od samog pocetka donator ovom djecaku.Sredstva koja postoje smo trenutno zamrznuli dok se ne utvrde daljni zahtjevi medicinske struke,a rok svemu je bio kraj 2021 godine.

Danas nakon sto me Seldvedina upoznala sa cjelom situacijom,predlozio sam da pokusa ustupiti u kontakt sa Omerom i da sav razgovor snimi.

Pazljivo ga dajte preslusat,gdje je dokazano da je Omer ostetio Selvedinu i Arslana za 1500 KM.

Video je dostupan na stranici @BrekovicaInfo

Poslje toga Omer mi je uputio poziv gdje samo zeli da ovo ne izlazi u javnost,zbog ˝njegove časti˝ i udruzenja,jer bi mu ovo moglo prouzrokovati štetu .

I kao slag na kraju ovo nije prvi put .

Svjedok Sanel Hukarevic