Brnabić: ‘Srbija mora reagovati na prijedlog rezolucije o Srebrenici’

“Imamo ozbiljnu molbu da pokušamo da obrazložimo da je ta rezolucija, koja se trudi da bude postavljena na dnevni red Generalne skupštine UN, bez konsenzusa čak i u okviru BiH, strašna stvar i za BiH, RS, Srbiju i Srbe gdje god živjeli. Mi moramo da reagujemo kao potpisnik Dejtona”, rekla je Brnabićeva za B92.

Ona je dodala da u Srbiji ima mnogo stranaka, uglavnom u koaliciji “Srbija protiv nasilja”, koje su mnogo doprinijele tekstu takve rezolucije, oživljavanju takvih rezolucija, da se nastavi da se priča o tome i da se to koristi i nakon 29 godina kao pritisak, prije svega na RS, a onda i na čitav srpski narod, jer su oni insistirali da je u Srebrenici bio genocid.

“Te snage u Srbiji su otvorile širom vrata da tu temu nastavljaju da zloupotrebljavaju različte strane sile za pritisak na srpski narod. I to je veliki problem”, rekla je Brnabić.

Ona je ukazala da ima i onih koji su rekli da u ovako teškoj situaciji žele da pomognu, a da se politika ostavi po strani, te dodala da bi voljela da takvih primjera bude više u budućnosti, prenosi Srna

Izvor vijesti: haber.ba