ČOVIĆEVI MEDIJI U DELIRIJU: „Željko Komšić pokazao se kao neka vrsta kopije Vojislava Šešelja. Optužuje `ceo svet`…“

Oštre reakcije Čovićevih medija na istup člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

 

Na svečanom prijemu prilikom Dana neovisnosti u Sarajevu član predsjedništva BiH Željko Komšić održao je skandalozan govor. Komšić je oštro prozvao Međunarodnu zajednicu, nazvavši njezine predstavnike “lažnim prijateljima” Bosne i Hercegovine, navodi se u najavi Dnevnika RTV HB, televizije pod kontrolom Čovićevog HDZ-a, de dodaje kako Komšić nanosi nemjerljivu štetu ugledu države i tjera je od partnera sa Zapada.

 

Uz uobičajeno označavanje unutarnjih neprijatelja koji BiH ne vide po njegovoj mjeri, ovaj put Komšić je dodatno etiketirao i predstavnike “Međunarodne zajednice” od kojih su mnogi bili gosti na svečanom prijemu.

 

Iako se predstavnici Međunarodne zajednice vjerojatno neće oglasiti o Komšiću, odavno je jasno kako je njegova politika izolacionistička, slažu se sugovornici RTV HB novinari Fadil Mandal i Zoran Krešić, tvrdeći kako Komšić svojim istupima stvara vrlo loš imidž o samoj državi, a Krešić je kazao kako je najveći razlog njegove nervoze, izbacivanje iz vlasti tzv. SDFA koalicije.

 

Istup kojeg je Komšić imao za Dan nezavisnosti BiH pokazao se kao neka vrsta kopije Vojislava Šešelja. Optužuje „ceo svet“ za to ko je protiv Bošnjaka, jer Željka Komšića doživljavamo kao političkog Bošnjaka. To je krajnje neprimjereno i ogroman šamar državi BiH, jer se mi predstavljamo da smo protiv Zapada i tih vrijednosti za koje se istovremeneno zauzimamo da ih ovdje implementiramo, kazao je Krešić, dodavši kako se iz poruka Međunarodne zajednice može iščitati da je Komšić remetilački faktor. Zanimljivo je kako Krešić, inače medijska perjanica Čovićevog HDZ-a, kazao i da je Komšićev istup u jednu ruku pozitivan, optuživši Komšića da ne predstavlja stranu koju bi trebao predstavljati.

 

(SB)