DAMIR MAŠIĆ bišćanin koji je izdao deset knjiga i gradi bunare po Africi

Damir Mašić, bihaćki pisac i publicista ovih dana promovisao je desetu svoju knjigu pod nazivom “Razved(ena)”. Ovo je inače treća knjiga ove godine bihaćkog pisca koji je najktivniji pisac na balkanu.

“Ova knjiga, moja deseta po redu, treća ove godine, a druga u ženskom liku. To je bio izazov za pisanje kao i knjiga Alma, sa obzirom da kao muškarac morate ući u misli jedne žene koja se bori sa iskušenjima i nedaćama na životom putu. Razved(ena) ima mnogo poučnog štiva, te otvara mladim bračnim parovima oči, zašto ne bi trebali ići u zagrljaj porocima i uzrocima koji mogu njihov brak uništiti. Ovo dakle je priča koju mogu čitati svi, bez obzira na pol, jer na taj način sam ovu knjigu prilagodio. Što se tiče promocije odustao sam od klasične promocije knjige u prostorima biblioteke, odlučio sam se na online verziju odnosno preko stranice sam išao u živo. Već pišem i novu knjigu koja će također biti emotivna, priča o čovjeku koji je “Vlasnik Karme”.

Nema stajanja, samo naporan rad.” Reko je za naš portal Damir Mašić.
Inače pored pisanja, Damir je u uključen u organizaciju Maria Mandarića hrvatskog master chefa, te sa svojim prijateljima rade na izgradnji bunara u africi.
“Do sad sa svojim prijateljima uz pomoć Maria i njegove organziacije izgradili smo dva bunara u africi, a planiramo ako Bog da slijedeće godine izgraditi četiri za jednu godinu. To ne bi bilo moguće da nismo povezani sa organizacijom u Ugandi koju je osnovao Mario Mandarić i izgradio do sad 31 bunar. Obećao sam mu kroz šalu da ćemo ga aBd stići. Svi mi možemo napornim radom učiniti neko dobro za sebe, svoj grad, svoju domovinu, a Boga mi i svijet. No prije toga, moramo prvo promijeniti sebe i krenuti putem punim trnja uz oslonac na Dragog Boga. Moramo biti spremni da neće biti lahko te da će nam biti potrebno mnogo sabura, pogotovo u podneblju gdje mi živimo.
Hvala svima koji prate moj rad i podržavaju moj naporni rad da promovišem i obogatim kulturu naše zemlje. Svi koji nisu upoznati mojim radom, neka posjete stranicu Damir Mašić.

Izvor:Uskvijesti.ba