DENIS BEĆIROVIĆ NAPUSTIO EMISIJU ZBOG BAKIRA IZETBEGOVIĆA

Prvi put zajedno u jednoj TV emisiji večeras u studiju N1 trebali su biti kandidati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka. Došao je Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a, čiju kandidaturu je podržala ujedinjena opozicija i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, kandidat koalicije Država.

 

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i kandidat ove stranke u izbornoj trci za državno Predsjedništvo, odbio je sučeljavanje s Bećirovićem i Hadžikadićem na N1 televiziji. To je kao razlog za napuštanje emisije naveo Denis Bećirović, već u prvim minutama.

 

Hadžikadić: Mislim da ljudi koji ne misle dobro svojim građanima može jedino da izgubi kada razgovara sa ljudima koji znaju puno o stvarima koje su važne za ljude.

 

Bećirović: Šta ste vi kao producent emisije dobili za obrazloženje zašto moj jedini protukaniddat za funkciju za člana Predsjedništva BiH nije tu? Zna se da ankete pokazuju da je ovo utrka između Bakira i mene, iako poštujem Hadžikadića. Došao sam iz poštovanja večeras, prema vama i publici. On je procijenio da ne treba doći. Dok se on ne pojavi, ja napuštam studio. Čekamo Bakira Izetbegovića!