Dodik: Svesrpski sabor osudio svako nepoštovanje Dejtonskog sporazuma i demokratskih procedura u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Svesrpski sabor osudio “svako nepoštovanje Dejtonskog sporazuma i demokratskih procedura u BiH, prenos nadležnosti, kao i nametanje zakona”.

“Svesrpski sabor održan juče u Beogradu osudio je svako nepoštovanje i kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i demokratskih procedura u BiH, nametanje zakona, preglasavanje konstitutivnih naroda, prenos nadležnosti sa entitetskog na centralni nivo, kršenje ljudskih prava i sloboda”, naveo je Dodik na društvenoj mreži “X”.

On je dodao da je Sabor osudio nepoštovanje i kršenje garantovanih prava srpskog konstitutivnog naroda na slobodno i samostalno odlučivanje i djelovanje unutar dejtonske BiH.

Dodik je napomenuo da je tokom protekle sedmice u Sankt Peterburgu razgovarao sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je potvrdio da Rusija stoji iza nastojanja Republike Srpske da se poštuje slovo Dejtonskog sporazuma.

“Predsjednik Putin je pun prijateljstva i razumijevanja prema Srpskoj. Svi dogovori koje smo imali na prethodnim sastancima se uspješno realizuju. Izrazio sam zahvalnost što sam i ove godine pozvan na Ekonomski forum”, istakao je Dodik, prenosi N1.

Izvor vijesti: haber.ba