Draško Stanivuković naredio da se u učionice osnovnih škola postavi njegova slika

Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković još jednom je dokazao svoju narcisoidnost. Prema navodima medija iz ovog grada gospodina Stanivuković naredio je svim osnovnim školama da postave njegove slike u učionice. Cilj ove akcije je da učenici od malih nogu steknu svijest o tome koje najbolje srpski lider svih vremena.

 

“Stvarno ne znam u čemu je problem sa zadnjom odlukom u kojoj sam naredio svim osnovnim školama da postave moje slike u učionice. Lijep sam, pametan i pored svega toga sam najveći lider Srba u historiji. Mislim da se to treba cijeniti i da djeca od malih nogu moraju učiti o mom liku i djelu. U bivšoj državi smo držali slike Josipa Broza Tita, pa poslije toga neko je držao Miloševića neko Izetbegovića ,a sada je red došao da se moje slike drže okićene u učionicama”, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke.

 

Gospodin Stanivuković je svim školama dao rok od sedam dana da postave njegove slike u učionice, a ako se neko nakon doga ogluši o ovu naredbu slijede ga sankcije.

 

“Za sedam dana idem u obilazak svih škola i ulazim u sve učionice. One učionice u kojima ne bude moja slika će biti zatvorene za rad, a škola drakonski kažnjena. Škole će pored novčane kazne dobiti i zabranu održavanja nastave sve dok se moja slike ne postavi u svakoj učionici. Novčane kazne će se kretati od 5 do 10 hiljada maraka i ići će u budžet gradonačelnika Banja Luke”, dodao je Stanivuković.