Državljanka BiH optužena za pokušaj ubistva bivšeg partnera

Drama se dogodila oktobra, 2023. godine, u stanu pored salcburške Centralne stanice.

Kako prenose austrijski mediji, državljanka BiH pojaviće se pred sudom 2.jula, a optužena je za pokušaj ubistva. Optužnica je objavljena danas, a do ovog krivičnog djela je došlo nakon svađe sa bivšim partnerom.

U optužnici, koja je napisana na 13 strana, navodi se da je riječ o ženi koja već ima šest ranijih osuđujućih presuda. Ona je sa žrtvom bila u turbulentnoj vezi posljednjih 15 godina. Žrtva je, nakon tri uboda, uspjela da pobjegne iz stana, a prvog prolaznika je zamolio da pozove policiju. U prvi mah, žrtva je rekla da ga je napao stranac, kojeg ne poznaje.

Međutim, detaljnom istragom inspektori su otkrili da je pozadina svega zločin iz strasti. Nakon što je optužena privedena, ona je priznala da se posvađala sa bivšim. Kasnije se ispostavilo da je cijeloj ovoj drami prisustvovala i prijateljica optužene.

Pored svjedoka, inspektori su pronašli i glasovne poruke, koje razotkrivaju optuženu, a koje su nabijene nevjerovatnom mržnjom:”Kunem se, izbošću ga, ubiću ga!” – sadržaj je jedne glasovne poruke koju je poslala nekoliko sedmica prije pokušaja ubistva. Sličnu poruku je poslala i dan nakon izbadanja.

Austrijski mediji prenose da, ukoliko optužena bude osuđena, čeka je do 20 godina kazne, a možda čak i doživotna robija, piše nezavisne.

Izvor vijesti: haber.ba