Eldin ubijen jer je cinkao dilere? – “Tako je kad sarađuješ sa policijom, bolje je raditi sa mafijom”

Ubica je u Eldina Ćerimovića, koji je pješice išao na posao, ispalio dva hica iz pištolja devet milimetara Tim istražitelja Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i jučer je tragao za ubicom Eldina Ćerimovića, koji je u utorak u pet sati ujutro likvidiran u Velikoj Kladuši, dok je pješice išao prema poslu.

 

PRIVOĐENJA U MUP

 

Prema nezvaničnim informacijama, policija je tokom jučerašnjeg dana privela nekoliko osoba koje bi se mogle dovesti u vezu sa ovim zločinom, ali za sada niko od njih nije zadržan.

 

 

 

– Do sada je obavljeno nekoliko pretresa na području Velike Kladuše te su izuzeti određeni predmeti. Više informacija zbog interesa daljih istražnih radnji ne možemo otkriti, kazao je za Oslobođenje Adnan Beganović iz MUP-a USK-a.

 

On je potvrdio da je jedan od smjerova u kojima teče istraga i slučaj Eskobar, kada je u julu prošle godine Granična policija BiH na području Velike Kladuše, u blizini granice s Hrvatskom, pronašla zasade i laboratoriju za uzgoj marihuane.

 

Pripadnici policije jučer su priveli nekoliko osoba na ispitivanje

 

 

 

Tada je, podsjetimo, uhapšeno nekoliko osoba – pripadnika organizovane kriminalne grupe na čijem je čelu bio Dino Muzaferović. Član te grupe je bio i ubijeni Ćerimović, koji je kasnije sklopio dogovor s istražnim organima i postao svjedok saradnik. Detaljan iskaz je dao i Tužilaštvu BiH koje se naknadno proglasilo nenadležnim u ovom slučaju koji je prebačen Tužilaštvu USK-a, a po čijem će nalogu biti obavljena obdukcija Ćerimovićevog tijela. U narednim danima će se raditi i druga potrebna vještačenja. Informacije da je Ćerimović u više navrata prijavljivao prijetnje koje je dobijao od određenih osoba, u Tužilaštvu i MUP-u nisu željeli komentarisati, navodeći da je to predmet istrage.

 

 

 

GRAĐANI UZNEMIRENI

 

Za sada je poznato i to da je ubica u Ćerimovića ispalio dva hica iz pištolja devet milimetara. Jedan ga je pogodio u stomak, a drugi u srce. Ćerimović je radio kao čuvar u jednoj proizvodnoj hali. Njegovo tijelo je pronašao slučajni prolaznik u naselju Gradine, nekoliko kilometara od Velike Kladuše, o čemu je odmah obavijestio policiju.

 

 

 

Inače, ovaj događaj je, s obzirom na brutalnost, uznemirio građane Velike Kladuše koji sumnjaju da će se slučaj brzo rasvijetliti.

 

Tako je kad sarađuješ sa policijom. Bolje je raditi sa mafijom, samo su neki od komentara koji su se jučer pojavili na društvenim mrežama