Emir Abdihodžić, mladi kajakaš iz Bihaća, predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Europskim igrama

Emir Abdihodžić, mladi kajakaš iz Bihaća, predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Europskim igrama 2023. godine u Poljskoj, poznatim i kao Europske olimpijske igre.

 

Današnja posjeta Emira Abdihodžića Gradskoj upravi Grada Bihaća bila je prilika za člana Upravnog odbora Sportskog saveza Bihać, Adnana Mekića, i gradonačelnikova savjetnika, Armina Amidžića, da izravno izraze podršku Emiru pred ovu važnu sportsku manifestaciju, ali i zahvale mu na promoviranju našeg grada putem ostvarenih uspjeha. Također, ovo je bila prilika za razgovor o važnosti obnove kajak sporta u Bihaću, s obzirom na trenutno angažiranje Emira u KK Vrbas Banja Luka. Matični klub iz kojeg je Emir potekao, KKK Una iz Bihaća, trenutno je u fazi mirovanja.

Kajakaštvo ima dugu tradiciju u našem gradu, ali s vremenom je izgubilo na zamahu. Međutim, Emir Abdihodžić postao je simbol nade i inspiracije za povratak kajak sporta na staze uspjeha. Njegov primjer uspješnosti motivira nas da uložimo napore u stvaranje poticajnog okruženja za razvoj ovog sporta. Razvojem kajak sporta, stvaramo privlačnu destinaciju za ljubitelje avanture i prirode.

 

Osim sportskog aspekta, kajakaštvo ima i značajan turistički potencijal za naš grad. Netaknuta priroda rijeke Une privlači posjetitelje iz cijelog svijeta, a kajakaštvo može postati ključni element naše turističke ponude. Kroz razvoj ovog sporta, stvaramo privlačnu destinaciju za ljubitelje avanture i prirode.