EU odobrila Ukrajini zajam od pet milijardi eura

Separatisti u Donjecku i Luhansku traže da se brzo održe referendumi o priključenju Rusiji u svjetlu ukrajinske protuofanzive

 

Ukrajinska vojska objavila je da napada područja regije Luhansk, gdje se ruske snage premještaju i postavljaju novu borbenu liniju nakon nedavnog povlačenja iz susjednog Harkiva. Komentirajući dva nedavna napada, Glavni štab vojske saopćio je da su potvrdili ruske gubitke u napadu na grad Novoaidar u Lugansku, tvrdeći da je uništeno i oštećeno oko 50 jedinica vojne opreme, kao i municija.

REFERENDUM

Osim toga, u blizini naselja Svatove, trupe Oružanih snaga gađale su područje na kojem je velika koncentracija neprijatelja, priopćili su. Kako kažu, stradalo je 70 posto ljudi koji su se nalazili u objektu.

 

Glavni štab ukrajinske vojske također tvrdi da su problemi s ljudstvom među Rusima sve veći. Kažu da su Rusi pokušali mobilizirati 500 radnika iz jedne tvornice, ali da to nisu uspjeli. Nadalje, Ukrajinci navode da je stanovnicima Krima zabranjeno napuštati poluotok, osim ako imaju posebnu dozvolu. Glavni štab također je objavio da se ruske snage pokušavaju reorganizirati nakon nedavnih gubitaka, a potvrdio je novo granatiranje ruskih snaga u Donjecku i Zaporožju.