FK Sarajevo žestoko kažnjen zbog navijačke parole posvećene Izetu Naniću

FK Sarajevo je zaprimio odluku Nogometnog saveza BiH kojom se bordo klubu izriče novčana kazna u iznosu od 3.000 KM i zabrana igranja jedne utakmice pred gledaocima na stadionu Bilino Polje u Zenici.

 

U obrazloženju odluke navodi se da je klub kažnjen zbog propusta u organizaciji na utakmici 4. kola Premijer lige BiH protiv Posušja koja je odigrana na stadionu „Asim Ferhatović Hase“.

 

Prema izvještaju delegata propusti se odnose na korištenje pirotehničkih sredstava, gađanje protivničkog igrača i službenih lica prilikom napuštanja terena i istaknutog transparenta na tribinama u 65. minuti utakmice na kojem je pisalo „Dušmanima Bosne nanio je jada“.

 

Naime, riječ je o paroli posvećanoj legendarnom komandatnu Armije RBiH Izetu Naniću, koja je očigledno zasmetala nekima u Nogometnom savezu BiH, dok se istovremeno toleriše skandiranje i podrška osuđenim ratnim zločinicima poput Ratka Mladića.

 

Utakmica FK Sarajevo – FK Leotar, koja je na rasporedu sutra od 20 sati u Zenici, igraće se pred praznim tribinama. Svim navijačima koji su do sada kupili ulaznicu za taj meč biće omogućen povrat novca.