Goran Milić sumnjičav po pitanju koronavirusa

Svakodnevno prebrojanje zaraženih i umrlih od koronavirusa na svakoj koti kugle zemaljske i njihovo plasiranje putem medija, tjednima stvara psihozu iz koje, čini se, izlaza nema… Najcrnje u svemu tome, nakon Kine, djeluju podaci koji stižu iz Italije, gdje je jučer umrlo, kako se navodi, rekordnih 919 ljudi – svi od korone virusa.

Sumirajući sve ovo, poznati novinar, i puno više od toga, Goran Milić postavio je nekoliko pitanja na svom Facebook profilu, odnosno objavio je post u kome čitavu situaciju posmatra iz racionalnijeg kuta: “Muče me ovi podaci o smrtnosti Talijana od coronavirusa. Danas je umrlo rekordnih 919. Prije nego sto je nastala corona, npr. u cijeloj 2018 god. u Italiji je umrlo cca 647.000 osoba. U prosjeku, 1770 na dan. Sada samo od corone umire 919 dnevno.

Znači li to da sada, u prosjeku, u Italiji umire 2. 689 svakoga dana? Ili se smrti od srca, vena, raka, aidsa, gripe, upale pluća itd, dobrim dijelom, u ovoj konfuziji i dezinformiranosti, pripisuju coronavirusu? Jer, čudno je da talijanskoj statističkoj službi do sada nije postalo relevantno da usporedi ukupnu smrtnost npr. u ožujku 2018. sa ožujkom 2020.

Pitanje je jasno, umire li sada 919 Talijana vise dnevno, ili je naglo opala smrtnost drugih bolesti? Uopće ne sumnjam na neke teorije urote, samo bih volio biti nešto blize spoznaji koliko je smrti od tradicionalnih bolesti, koliko od starosti, a koliko od korone…?”, napisao je Goran Milić na svom Facebook profilu, prenosi “Bljesak“.

Izvor vijesti: haber.ba