Gosti iz susjedne zemlje se vraćaju u Neum

Neum je ljetovalište na manje je do 500 kilometara od Beograda koje su Srbijanci masovno zavoljeli u doba korone – jer je to mjesto bilo jedno od rijetkih gdje su mogli da putuju bez epidemioloških ograničenja, tada je i postalo veoma popularno.

Sada mu se gosti iz Srbije ponovo vraćaju, piše beogradski Blic.

Ovo ljetovalište ima veliki broj hotela, vila, apartmana, konačišta, motela i soba za izdavanje, a prema preporuci turističkih radnika, idealno je mjesto za porodični odmor po povoljnim cijenama iako je u odnosu na prethodne sezone sve poskupjelo.

Osim velikog broja turista koji u Neum dolaze sa svih strana Balkana, česti gosti su stanovnici Bosne i Hercegovine. Udaljenost Neuma od Beograda je 498 kilometara, a putuje se nešto manje od 8 sati.

Turistička sezona u Neumu počela je ove godine odlično, svi kapaciteti su jako dobro već popunjeni, stigli su Francuzi, Poljaci, Nijemci, a hotelijeri od ovogodišnje sezone očekuju rekorde i po popunjenosti i zaradi.

– Budući da je od 1. maja krenula prava sezona, svi kapaciteti su dosta dobro popunjeni, a što se tiče hotelskog smještaja, tu je situacija jako, jako dobra – rekao je Davor Krešić, predsjednik Udruženja hotelijera Opštine Neum.

U hotelima uglavnom borave strani gosti, dok domaći i dijaspora u većem broju počinju da dolaze u špicu sezone. Kada je u pitanju privatni smještaj, on počinje da se puni od 15. juna.

Izvor vijesti: haber.ba