Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić sastao se sa Kenanom Dautovićem

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić razgovarao je danas s načelnikom općine Travnik Kenanom Dautovićem, koji se nalazi u svojevrsnoj zvaničnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu, tokom koje je posjetio i općine Sanski Most i Bužim, te Grad Cazin. Veza izmedju Travnika i Unsko-sanskog kantona je mnogostruka, a učvršćena je tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata. Uz to,  čelni ljudi Bihaća i Travnika razmijenili su iskustva i dostignuća u različitim oblastima, koje spadaju pod nadležnost lokalne samopurave.

 „S obzirom da se ja nalazim i na čelu Organizacionog odbora manifestacije  Dani pobjede-dani ponosa, upoznao sam svog domaćina o svim planovima i aktivnostima vezanim, uz ovu manifestaciju. Tako 4. avgusta otkrivamo spomenik na Vlašiću. Biće to najveći Ljiljan, visok 17,5 metara i na najvećoj nadmorskoj visini, od preko 1700m. Ljiljan će nositi ime po našem slavnom komandantu, generalu Mehmedu Alagiću. Manifestacija se završava 16. septembra, kada ćemo spomenik podići na Paljeniku na Vlašiću, jednoj od najviših geografskih tačaka u BiH. Stoga sam htio svog domaćina pozvati da prisustvuje i da se uključi u ovu manifestaciju“-izjavio je nakon sastanka načelnik Travnika Kenan Dautović.

„Svakako da dvije lokalne zajednice, poput Travnika i Bihaća imaju dosta toga zajedničkog, zbog svakodnevnih problema, s kojima se susrećemo. Međutim, pored problema, ja moram istaći da su ovo dvije možda i najposjećenije turističke sredine u BiH. S obzirom na bogatu istoriju, kulturno-istorijske spomenike i priodne ljepote, to je nešto što u budućnosti može biti turistički potencijal i za jednu i za drugu lokalnu zajednicu. Razgovarali smo i o strukturama Civilne zaštite, koje su u Bihaću u posljednje vrijeme, bile jako opterećene, od različitih elementarnih nepogoda do migrantske krize, zbog čega smo značajno ojačali strukture i rad Civilne zaštite, pa sam načelniku Dautoviću prenio i neka naša iskustva“-rezimirao je današnji susret gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

Izvor:Radio Bihac