Karate klub Bihać najuspješniji klub u 2021. godini

U periodu od 26. do 28. novembra 2021. godine, u Rijeci je održano Balkansko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, na kojem je učestvovalo preko 700 takmičara, i to po 4 najbolja takmičara po kategoriji iz 13 zemalja članica Balkanske karate federacije, i to: Bugarske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Kosova, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Kipra, Rumunije i Turske.

Karate klub Bihać je nastupio sa svojim najboljim takmičarima: Tarik Sedić, Amil Zaimović, Emil Sadiković i Alija Zaimović.

Takmicari KK Bihać su u sastavu reperezentacije BiH imali odlične nastupe te zauzeli 7 i 5 mjesto dok je Alija sa ekipom juniora zasluženo zauzeo prvo mjesto i zlatnu medalju.

Sa ekipnim prvim mjestom Alija Zaimović je ujedno i kandidat KK Bihać za najbolji sportski rezultat u 2021. godini.

Čestitke povodom rezultata KK Bihać uputili su iz karate saveza USK, gradskog sportskog saveza te gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Gradska uprava i Sportski savez su danas upriličili prijem za osvajače medalja te trenera KK Bihać Ervina Galića koji je pratio takmicare kluba na Balkanskom prvenstvu. Gradonačelnik Fazlić je obećao posebnu podršku KK Bihać u narednoj 2022. godini u kojoj KK Bihać obilježava 50 godina postojanja.