Ko o čemu Šuhret o dugovima. Čiji su dugovi?

Već više puta ispričana priča ali zbog istine da ponovimo još jednom. Kao što i sami u svojoj predizbornoj platformi iz stranke Pomak kažu,  krediti su podizani od 2008 do 2014 godine. U tom periodu općinski vijećnik koji je dizao ruku i podržavao zaduženje grada je bio, pogađate, bivši gradonačelnik Šuhret Fazlić. Laž je da su to naši dugovi, istina je da su to bili dugovi Šuhreta Fazlića.

 

Kao što i sam Šuhret Fazlić, bivši gradonačelnik, priznaje, vijećnici SDA su predlagali razne projekte za naše lokalne zajednice. To je tačno, ali je i tačno da su milionska sredstva za projekte obezbjeđena sa nivoa Federacije BiH, od strane kadrova SDA. Neznanje upravljanjem resursima je dovelo do toga da većina tih sredstava i dalje stoji na računu i nije utrošena.

 

I na kraju, ono što najviše boli naše građane, sportska dvorana Luke. Tačno je da rekonstrukcija sportske dvorane ne bi trebalo biti političko pitanje ali je upravo neodgovorna politika Pomaka od sasvim obične stvari koja je trebala trajati par mjeseci a razvukla se na skoro 4 godine, napravila političko pitanje. Nevješto se pokušava plasirati neistina kako je SDA glasala „protiv“ dvorane. SDA je glasala protiv načina na koji je to zamišljeno. Bili smo protiv emisije obveznica i novog zaduživanja Grada. Znali smo već tada da ćemo preko naših izabranih zvaničnika sa nivoa Federacije BiH obezbijediti sredstva za rekonstrukciju dvorane. Vrijeme je pokazalo da smo bili u pravu a da su, zapravo, pogriješili svi koji su tada glasali za takav način.

 

U lične obračune izvođača radova na dvorani i bivšeg gradonačelnika ne želimo ulaziti ali imamo obavezu da, što je prije moguće, dvoranu stavimo na raspolaganje sportašima ali i svim građanima Bihaća. Zbog svega napisanog, ali i zbog toga što smo i sredstva za rekonstruciju dvorane obezbijedili, jedna od prvih stvari koju će naš gradonačelnik uraditi je staviti dvoranu Luke u funkciju.

 

 

Bihać, 27.01.2023.

 

PRESS SLUŽBA

GO SDA BIHAĆ