Predsjesnik MZ POKOJ, Amir Korcic:Šta je svrha laganja Sedića?

Poštovani molim vas da objavite demant na današnju objavu kandidata za gradonačelnika grada Bihaća gospodina Eledina Sedića.

U samom tekstu navedeno je puno neistina i na to moram reagirati kao covjek koje stoji ispred MZ POKOJ.

U samom tekstu stoji kakao je realizirano par projekata zahvaljuci pojedincima i sadasnjoj vlasti, to je jedna velika neistina u nizu u proteklih 6 godina.

MZ POKOJ u proteklom preiodu odnosno zadnjih 6 godina realizirala je istina dosta projekata, ali u realizaciji tih projekata 95% nema niti Grada Bihaća a niti navedenih lica.

Jedan jedini projekat Grad Bihać je realizirao projekat sanacije otpadnih voda u visini od 20.000 km izvođač radova HC-ING.

Svi ostali projekti odnosno sredstva za te projekte obezbijedila je Vlada USK-a za koje su se zalagali zatupnici SDP BiH a to su slijedeći projekti:

-Asfaltiranje Velhovska ulica Vlada USK sa mjestanima.

– Otpadne vode u dijelu MZ tzv. Mali Zagreb Vlada USK

– Zamjena stolarije na OŠ Gornje Prekounje-Pokoj, Vlada USK

– Kupovina prevoznog sredstva za NK Omladinac Pokoj Vlada USK

– kuća za šehidsko djete mještani MZ Pokoj

– kuća za socijalno ugrozenog Muharema mještani

– osvjetljenje igrališta iza škole mještani

– Halavaći sanacija otpadnih voda mještani

– Nastavak sanacije otpadnih voda Novo Naselje mještani.

Za dva mandata sva primanja koja me pripadaju kao predsjednika MZ POKOJ dao sam u humanitarne svrhe odnosno centru Duga i mom mjestaninu sa posebnim potrebama…

Dao sam sve sto sam mogao.

I tako mogu pisati do sutra mještani…

Prije svega GOSPODINE Sediću, kada dolazite u Pokoj, iz poštovanja se najavite predsjesniku MZ POKOJ odnosno meni. Ja Vas lijepo ugostim i upoznam Vas sa projektima i aktivnostima u mojoj MZ. Nema potrebe izbjegavati nikoga samim, jer nepoštivanjem mene Vi ne poštujete ni MZ Pokoj, ali uzimajući u obzir da ni Vi, niti niko iz Pomaka u zadnjih 6 godina nije bio u Pokoju, razumijem ovaj očajnički potez.

Dok sam se ja svim silama zajedno sa mještanima Pokoja borio sa nedavnim poplavama, Vi ni iko iz Pomaka se nije usudio obići moju mjesnu zajednicu i pitali mene i moje mještane kako se borimo sa ovim problemom?

Gospodine Sediću, nema razloga za strah niti od mene, niti od bilo kojeg stanovnika MZ Pokoj ili Grada Bihaća, jer Vi bi ste trebali biti gradonačelnik svih građana grada Bihaća, zar ne? Ili možda Vi ne mislite tako?

NAPOMENA: ovdje pricamo o realiziranim projektima a ne obecanim.

Predsjesnik MZ POKOJ, Amir Korcic

Hvala.