Komisija potpisala prijedlog o poništenju diplome Sebije Izetbegović

Prijedlog o poništenju diplome nije potpisao samo Darko Tomašević međutim, kako nam je potvrđeno on je saglasan sa odlukom

 

Nakon što je Komisija za analizu prikupljene dokumentacije u okviru provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij Sebije Izetbegović dala zvaničan prijedlog da se poništi diploma, kako saznaje portal “Avaza”, dokument je potpisalo sedam od osam članova Komisije.

 

Komisiju predvodi Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu. Članovi su Rasim Muratović, predsjednik Vijeća grupacije društvenih nauka, Darko Tomašević iz Katoličkog bogoslovnog fakulteta ispred Grupacije humanističkih nauka, Samir Dolarević, predsjednik Vijeća Grupacije tehničkih nauka, Nusret Drešković sa PMF-a ispred biotehničkih nauka, Ališer Sijarić ispred Grupacije umjetnosti, Kenan Filipović, generalni sekretar UNSA, Vesna Lazić, sekretarica Pravnog fakulteta te Berina Smajlović-Doljančić, šefica Službe za pravne poslove UNSA-e.

 

Prijedlog o poništenju diplome nije potpisao samo Darko Tomašević iz Katoličkog bogoslovnog fakulteta ispred Grupacije humanističkih nauka, međutim, kako nam je potvrđeno on je saglasan sa odlukom, ali dokument još nije potpisao.

 

Podsjećamo, na posljednjoj sjednici Komisija uputila je zvaničan prijedlog da se poništava diploma o postdiplomskom studiju direktorice KCUS-a. Posljedično, ovo po automatizmu znači da se Sebiji Izetbegović poništavaju ranije ostvareni statusi magistra, docenta i da joj se poništavaju i doktorat, i status profesora na Univerzitetu u Sarajevu.

 

Shodno zakonu prijedlog Komisije analizu prikupljene dokumentacije, bit će upućen Senatu univerziteta i rektoratu . Praktično, ako se zna da Tužilaštvo KS vodi i druge istrage, da se naslutiti da će Sebiji Izetbegović možda ostati samo titula završenog studenta medicine.

 

Kao što je poznato, ona je sa skromnim prosjekom, medicinski fakultet završila nakon 11 godina studiranja.