KONFERENCIJA fem.STEM 2024

📖 SRETAN 11. FEBRUAR MEĐUNARODNI DAN ŽENA I DJEVOJAKA U NAUCI 📖 
Danas manje od 30% istraživača širom svijeta čine ŽENE. Prema podacima koje je obezbijedio UNESCO, samo 30% studentica bira fakultete u oblasti tehnologije, inženjerstva i MATEMATIKE❗
Jako puno pozitivnih priča, iskustava uspješnih naučnica, profesorica, inžinjerki, studentica i učenica na konferenciji fem.STEM je pokazala šta to žene znaju i umiju. Sa sigurnošću mogu reći da je ovo bila jedna od najboljih konferencija u čijoj organizaciji sam učestvovala, a upravo zbog afirmacije STEM profesija koje smo pred sebe postavile mi žene iz organizacionog odbora.

Toliko pozitivnih priča, energije pa i emocija na jednom mjestu je sve posjetitelje držalo u fokusu cijelo vrijeme. Posebno sam ponosna na MLADE PANELISTICE koje nam daju garanciju da imamo više nego dosljedne nasljednice 💪♥️. Poslije konferencije je održana i OSNIVAČKA SKUPŠTINA za formiranje Mreže žena u STEM-u kako bi još jače i odlučnije krenule u realizaciju mnogih projekata i događaja. Oko nas su mnoge uspješne mlade žene i trebamo im dati podršku i vjetar u leđa na njihovom putu ka uspjehu.

Hvala sponzorima na podršci (Nermin Nikšić Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, Univerzitet u Bihaću, Tehnički fakultet Bihać i svima ostalima), a posebno dragoj Jasni, našoj Federalnoj ministirici Prof. dr. Jasna Duraković koja također svojim inspirativnim govorom, a i radom može biti primjer mladim djevojkama.