Medicinska sestra u Centru za srce u Tuzli zaražena koronavirusom

Ženska osoba koja je zaposlena u Medicinskom institutu Bayer, među građanima Tuzle poznat kao Centar za srce BiH, pozitivna je na koronavirus, potvrđeno je za Klix.ba iz Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa TK.

Riječ je o osobi koja je već uvrštena u statistiku koronavirusa u Bosni i Hercegovini.

Kako nam je potvrđeno, riječ je o medicinskoj sestri koja je zaposlena u Medicinskom institutu Bayer, a trenutno se utvrđuje mreža osoba s kojima je zaražena bila u kontaktu u proteklim danima.

Iz Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa TK kazali su nam da epidemiološka ekipa još uvijek nije ušla u tuzlanski medicinski institut.

Ministrica zdravstva TK Dajana Čolić večeras je za Klix.ba potvrila da su dvije osobe iz Tuzle i Lukavca zaražene koronavirusom.

Prema njenim informacijama, jedna osoba je putovala van BiH i nalazila se u samoizolaciji, dok se za drugu osobu utvrđuje da li se pridržavala ove epidemiološke mjere.

“Trenutno je u toku njihova daljnja epidemiološka obrada, kao i obrada prvih i drugih kontakata od obje osobe”, istaknula je Čolić te dodala da će zaražene osobe ići u izolatorij.

Podsjećamo, danas su u Zavodu za mikrobiologiju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli izvršena testiranja 22 osobe, od čega je 20 rezultata bilo negativno.

The post Medicinska sestra u Centru za srce u Tuzli zaražena koronavirusom appeared first on usn.ba.