MEHMED KRUPIĆ SPORTISTA OPĆINE BUŽIM ZA 2022 GODINU 

Nakon obraćanja uslijedila je dodjela priznanja za sportske perspektive najuspješnije sportske radnike, posebna priznanja, institucije, najbolje ekipe, pojedince i trenere. Dodijeljene su nagrade i najuspješnijim kolektivima i pojedincima u sportu za invalidne osobe, a dodijeljena su priznanja i sportašima u školskom sportu.Na kraju svečanosti je dodijeljena i nagrada za najuspješnijeg sportistu općine Bužim za 2022. godinu MEHMEDU KRUPIĆU, a prizanje mu je uručio načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

 

MEHMED KRUPIĆ je rođen 17.marta 2007.godine, majstor je taekwon-doa 2.dan, državni je reprezentativac i aktivni takmičar od svoje četvrte godine. Na Unsko sanskom kantonu proglašen je za najboljeg kadeta reprezentacije BiH u 2022.godini. Državni je prvak u kik boksu i dvostruki državni prvak u taekwon-dou. Osvajač bronzane medalje na Svjetskom kik boks prvenstvu i Europski taekwon-do prvak.

 

Priznanja za sportske perspektive:

 

1.TAHIĆ EMELA

 

2.MUJAGIĆ AJDIN

 

3.TAHIĆ ANES

 

4.TAHIĆ IMRAN

 

5.MUJAGIĆ ALEJNA

 

6.TAHIĆ AJLA

 

7.BAJREKTAREVIĆ MUAMER

 

8.TAHIĆ ARMIN

 

9.LJUBIJANKIĆ ALE

 

10.DURAKOVIĆ DIN

 

11.VELADŽIĆ ASMIN

 

12.CINAC AMIL

 

13.CINAC ARIJANA

 

14.DEDIĆ LAMIJA

 

15.DERVIĆ SARA

 

16.SKENDEROVIĆ VEDINA

 

17.DIZDAREVIĆ ADEM

 

18.VELIĆ EMIN

 

19.VELIĆ AHMED

 

20.KRŽALIĆ ANEL

 

21.DAUTOVIĆ DŽELIL

 

22.GROŠIĆ ABDULAH

 

23.BAŠIĆ SARA

 

24.BEGOVIĆ EMINA

 

25.BEGOVIĆ EMA

 

26.ČAUŠEVIĆ SAJRA

 

27.KRŽALIĆ LEMIA

 

28.GROŠIĆ SUMEJA

 

29.ŠIŠIĆ BELMA

 

30.KLJAJIĆ OMER

 

31.MEHIĆ MERJEM

 

32.DURAKOVIĆ SARA

 

33.MULALIĆ MUHAMED

 

34.IČANOVIĆ SUREJA

 

35.ŠAHINOVIĆ MAJRA

 

NAJUSPJEŠNIJI SPORTSKI RADNIK U SPORTU ZA OSOBE SA INVALIDITETOM U 2022. GODINI

Je ISAKOVIĆ NIJAZ,predsjednik Kluba sjedeće odbojke Bužim,organizator turnira u sjedećoj odbojci,najzaslužniji za ulazak KSO u viši rang takmičenja odnosno 1.Ligu Federacije BIH u sjedećoj odbojci.

 

NAJUSPJEŠNIJI TRENER SAVEZA ZA SPORT I REKREACIJU INVALIDA OPĆINE BUŽIM U 2022 GODINI

Član je šahovske sekcije Saveza za sport i rekreaciju invalida općine Bužim, osvojio 1.mjesto na Kantonalnom prvenstvu u svojoj kategoriji,osvajač srebrene medalje na Državnom prvenstvu u svojoj kategoriji.

 

NAJUSPJEŠNIJA SPORTSKA EKIPA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM U 2022. GODINI

je ŠAHOVSKA SEKCIJA SAVEZA ZA SPORT I REKREACIJU INVALIDA BUŽIM Učesnici su Kantonalnog prvenstva i osvajači Kantonalnog prvenstva,osvajači drugog mjesta na Državnom prvenstvu .

 

4.NAJBOLJI SPORTISTA SAVEZA ZA SPORT I REKREACIJU INVALIDA BUŽIM U 2022. GODINI

 

je osvajač 1.Mjesta na Kantonalnom prvenstvu,osvajač 2.mjesta na Državnom prvenstvu u šahu u Fojnici.

 

3 godine uzastopno prvak USK-a sa ekipom Saveza za sport i rekreaciju invalida općine Bužim,2 godine uzastopno drugoplasirani na Državnom prvenstvu,3 godine uzastopno osvajač 1.mjesta u šahu za distrofičare na nivou FBIH te 2.mjesto na šahovskom kupu za osobe sa invaliditetom održanom u Cazinu prošle godine.Njegovo ime je ĐULIĆ SAMIR.

 

5.SPECIJALNU NAGRADU SPORTSKI SAVEZ BUŽIM dodjeljuje kolektivu Kluba sjedeće odbojke Bužim,osvajačima 1. Mjesta u 2.Ligi Federacije BIH sa čime su osigurali plasman u Prvu Ligu FBIH.

 

 

 

1.POSTHUMNO PRIZNANJE na prijedlog NK VITEZ Bužim,dodjeljuje se za rahmetli ŠAHINOVIĆ ESAD-ŽERA-molimo člana porodice da preuzme priznanje.

 

Šahinović Esad-Žera rođen je 03.02.1955.godine u Bužimu.Od prvih sportskih koraka bio je na poziciji golmana u tadašnjem FK Bratstvo Bužim.Jedno vrijeme je bio član i Ljubljanske Olimpije da bi se nakon tog perioda ponovo vratio u rodni Bužim gdje je još jedan dio svoje sportske karijere branio gol FK Bratstvo Bužim.Bužimljani ga znaju kao veoma pozitivnu i uvijek nasmijanu osobu te ga se tako i sjećamo.Fudbal mu je bio u srcu i duši te je redovno pratio utakmice FK Bratstva a kasnije NK Viteza.Preminuo je 23.11.2011.godine.Neka mu je vječni rahmet.

 

 

 

2.POSTHUMNO PRIZNANJE na prijedlog nogometnog kluba VITEZ dodjeljuje se za ĆOSIĆ EDINA-ETKA

 

Ćosić Edin-nama poznat kao naš Etko,rođen je 26.07.1972.godine u Bužimu. Pripadnik Armije RBIH,pripadnik ČSN „Hamza“,nekoliko puta ranjavan.

 

Etko je ostavio neizbrisiv trag u našoj čaršiji,svojim veselim i pozitivnim duhom, uvijek spreman pomoći potrebnom.Svi se sjećamo njegovih nastupa za NK Vitez,majstorskih golova i situacija na fudbalskim terenima.Velik čovjek, sportista ,patriota,borac za Državu Bosnu i Hercegovinu.Božijom odredbom, nakon teške bolesti i borbe,naš Etko je preminuo 20.03.2022.godine.

 

Bužim je ostao bez jedne dobre duše i velikog čovjeka,sportiste i sugrađanina.

 

 

 

Specijalna priznanja Sportskog saveza općine Bužim dodjeljuju se za pojedince i institucije koje su pomogle razvoju sporta na području općine Bužim u 2022.godini te za razvoj sporta u ranijem periodu.

 

Pozivamo g-dina Admira Sijamhodžića,predsjednika Sportskog saveza Bužim,da uruči nagrade.

 

1.Priznanje Sportskog saveza Bužim ,za pomoć članicama Sportskog saveza Bužim dodjeljuje se za g-din NISVET JUSIĆ.

 

2.Priznanje Sportskog saveza Bužim ,za pomoć članicama saveza,dodjeljuje se za g-din TAHIĆ NEZIR.

 

3.Priznanje Sportskog saveza Bužim,za doprinos u razvoju sporta na području općine Bužim,dodjeljuje se za g-din SKENDEROVIĆ ABDAGA,člana FK Bratstvo Bužim.

 

4.Priznanje Sportskog saveza Bužim,za doprinos u razvoju sporta na području općine Bužim dodjeljujemo g-dinu MULALIĆ HAJRUDIN.

 

5.Priznanje Sportskog saveza Bužim za razvoj borilačkog sporta na području općine Bužim dodjeljuje se za g-din DEDIĆ HASANA,trenera u Karate klubu Bužim.

 

6.Priznanje Sportskog saveza Bužim za pomoć u radu i razvoju borilačkog sporta na području općine Bužim dodjeljuje se g-din ALDŽIĆ SANEL-trenera u Taekwon-do klubu „Asim Bajrektarević-Hamza“ Bužim.

 

POSEBNA PRIZNANJA ZA REZULTATE OSTVARENE U PROTEKLOJ GODINI

 

1.LJUBIJANKIĆ FADIL-biciklistički klub Bužim

 

2.BEGIĆ MIRSAD-Futsal klub Konjodor

 

3.DURIĆ ADNA-Ženski odbojkaški klub Bužim

 

4.MULALIĆ SULEJMAN-Odbojkaški klub Bužim

 

5.MULALIĆ ALMINA-ženski odbojkaški klub Bužim

 

6.ŠAHINOVIĆ FATIMA- ženski odbojkaški klub Bužim

 

7.ŠAHINOVIĆ LAMIJA-ženski odbojkaški klub Bužim

 

8.CINAC SARA-ženski odbojkaški klub Bužim

 

9.SIJAMHODŽIĆ EMELA-ženski odbojkaški klub Bužim

 

10.BAJREKTAREVIĆ DŽEJLANA-Taekwon-do klub Gazija Vrhovska

 

11.TAHIĆ AMIL- Taekwon-do klub Gazija Vrhovska

 

12.BEGOVIĆ AMAR- Taekwon-do klub Gazija Vrhovska

 

13.MUJAGIĆ ZEMIN- Taekwon-do klub Gazija Vrhovska

 

14.RAMIĆ EMA- Taekwon-do klub Hamza Bužim

 

15.ČAUŠEVIĆ HASAN- Taekwon-do klub Hamza Bužim

 

16.IČANOVIĆ SUADA- Taekwon-do klub Hamza Bužim

 

17.ŠAHINOVIĆ HARUN- Taekwon-do klub Hamza Bužim

 

18.ŠAHINOVIĆ AMINA-Karate klub Bužim

 

19.LJUBIJANKIĆ EMINA- Karate klub Bužim

 

20.DEDIĆ AJNA-Karate klub Bužim

 

1.Najuspješniji učenik u školskom sportu za osnovne škole je VARCAR SEFER-osvojio 1.mjesto u bacanju kugle na Kantonalnom školskom takmičenju.

 

2.Najuspješnija učenica u školskom sportu za osnovne škole je VELADŽIĆ ALMASA, osvojila 2.mjesto na Kantonalnom školskom takmičenju.

 

3.Najuspješniji učenik u školskom sport za srednje škole je ČAUŠEVIĆ AHMED, osvajač 1.mjesta u stonom tenisu na Kantonalnom školskom takmičenju pojedinačno te 2.mjesto na Kantonalnom školskom takmičenju ekipno.

 

4.Najuspješnija učenica u školskom sportu srednje škole je ĆORDIĆ AMRA, osvojila 2.mjesto u stonom tenisu na Kantonalnom školskom takmičenju u pojedinačnoj konkurenciji te 2.mjesto u ekipnoj konkurenciji.

 

 

 

1.NAJUSPJEŠNIJA EKIPA U ŽENSKOJ KONKURENCIJI ZA 2022 GODINU

 

-je ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB BUŽIM ,sa ekipom Kadetkinja je osvojila 1.mjesto u Kantonalnoj ligi za žene.Klub broji veliki broj djevojčica,kadetkinja i juniorki kojima želimo puno sportske sreće u daljem radu.

 

2.NAJUSPJEŠNIJA EKIPA U MUŠKOJ KONKURENCIJI ZA 2022 GODINU

 

je Kadetska ekipa Nogometnog kluba „Vitez“ Bužim,molimo predstavnike ekipe i ekipu da izađu i preuzmu priznanje.Ova ekipa je na zauzela 1.Mjesto u Kantonalnoj ligi za kadete na području USK-a.Želimo im puno sportske sreće u daljim takmičenjima.

 

3.NAJUSPJEŠNIJI SPORTSKI RADNIK U 2022 GODINI

 

Čovjek koji je dao veliki doprinos u razvoju sporta na općini Bužim,na način da je vodio više selekcija na školska takmičenja,trener u Ženskom odbojkaškom klubu Bužim,trener u Odbojkaškom klubu Bužim,sa Kadetkinjama osvojio prvenstvo USK-a,Kup USK-a,organizator turnira u mini odbojci…on je Ičanović Aladin..želimo mu puno zdravlja i sportske sreće u daljem radu.

 

 

 

4.NAJUSPJEŠNIJI TRENER ZA 2022 GODINU

 

Najuspješniji trener u 2022 godini je TAHIĆ AMIR,osnivač i trener Taekwon-do kluba Fadil Bajrektarević-Gazija Bužim,majstor Taekwondoa 3 .DAN.Trener kluba u kojem svakodnevno trenira veliki broj takmičara svih uzrasta.Nekoliko članova kluba je u sastavu Državne Taekwon-do i Kik boks reprezentacije.Trener Evropskog prvaka,učesnika i osvajača 3.mjesta na Svjetskom takmičenju u kik boksu. Klub je u 2022.godini osvojio preko 200 medalja u Taekwon-dou i Kik Boksu na međunarodnim,evropskim,svjetskim,državnim i federalnim takmičenjima.U klubu trenira 13 Kantonalnih prvaka,11 Državnih prvaka u taekwondou te 3 Državna prvaka u Kik boksu.

 

 

 

1.NAJUSPJEŠNIJA KADETKINJA ZA 2022 GODINU:

 

Članica Taekwon-do kluba „Asim Bajrektarević-Hamza“ Bužim ,učestvovala na nekoliko Međunarodnih takmičenja,te na Državnom i Kantonalnom Taekwon-do prvenstvu.Osvojila više odličja na ovim takmičenjima a izdvajamo 1. Mjesto na Međunarodnom takmičenju Bosna Open i 1.mjesto na Kantonalnom Taekwon-do prvenstvu ….ona je KLJAJIĆ MINELA.Minela će pored priznanja dobiti i vaučer kao novčanu nagradu.

 

2.NAJUSPJEŠNIJI KADET ZA 2022 GODINU :

 

je MURATOVIĆ AJDIN,član je TKD kluba Fadil Bajrektarević-Gazija, Vrhovska.

 

Državni prvak u svojoj kategoriji,dvostruki kantonalni prvak,osvajač nekoliko prvih mjesta na nekoliko međunarodnih turnira,proglašavan kao najuspješniji kadet na nekoliko takmičenja u 2022 godini,a kao najveći uspjeh u 2022 godini je osvajanje 2. mjesta na Državnom KIKBOKS prvenstvu u svojoj kategoriji. Ajdinu u narednom periodu želimo puno životne i sportske sreće,ne sumnjamo u njegov sportski uspjeh.Ajdin će pored priznanja dobiti i vaučer kao novčanu nagradu.

 

 

 

1.NAJUSPJEŠNIJA JUNIORKA ZA 2022 GODINU:

 

Članica je Taekwon-do kluba „Gazija“,u 2022 godini učestvovala na više međunarodnih takmičenja,osvojila 1.mjesto na Državnom i Kantonalnom prvenstvu u Taekwon-dou i kik boksu.Najuspješnija juniorka Državnog prvenstva,reprezentativka BiH.Učesnica Svjetskog WAKO kik boks prvenstva. Učesnica Evropskog taekwon-do prvenstva.Državna prvakinja u svojoj kategoriji.Njeno ime je TAHIĆ AMILA,koja će pored priznanja dobiti i vaučer kao novčanu nagradu.

 

2.NAJUSPJEŠNIJI JUNIOR ZA 2022 GODINU:

 

-Je OŽEGOVIĆ ENIZ,član je Takwon-do kluba Fadil Bajrektarević Gazija Bužim,dvostruki Kantonalni prvak,dvostruki državni prvak,osvajač više medalja sa međunarodnih takmičenja.Najuspješniji junior državnoh i kantonalnog prvenstva,reprezentativac Bih i učesnik Svjetskog kik boks prvenstva u Italiji.

 

 

 

Za NAJUSPJEŠNIJEG SPORTISTU U ŽENSKOJ KONKURENCIJI U 2022 GODINI

Proglašena je ĆATIĆ SARA,članica TKD Kluba Asiml Bajrektarević-Hamza iz Bužima,majstor Taekwon-doa 2. Dan,koja je u 2022 godini učestvovala na Državnom prvenstvu i postala državna prvakinja u kategoriji borbe dok je u formama osvojila 2.mjesto. Učestvovala na više međunarodnih takmičenja gdje je ostvarila zapažene rezultate.Želimo joj puno sportske sreće u daljem radu.

 

 

 

ZA NAJUSPJEŠNIJEG SPORTISTU U MUŠKOJ KONKURENCIJI U 2022 GODINI

Žiri je proglasio ĆATIĆ DAVUDA,član Taekwon-do kluba „Asim Bajrektarević Hamza“ Bužim,majstor Taekwondoa 2. Dan,Državni prvak u svojoj kategoriji u borbama,2.mjesto u formama na Državnom prvenstvu te nekoliko medalja sa međunarodnih takmičenja.Trenutno se priprema za nastup na Evropskom Taekwon-do prvenstvu u Rumuniji.Sretno u daljem radu i takmičenju.