Milanović o Vučićevoj izjavi da neće ići ljetovati na Jadran: Dobro, bar ne priča o srpskom moru za sada

Zapadne sankcije uvedene Moskvi zbog napada na Ukrajinu ne funkcioniraju i Rusiji to neće naškoditi, ali je naškodilo nama, rekao je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović prilikom posjete Hvaru.

Opisujući situaciju u svijetu kao “nestabilnu” i ustvrdivši da se “polako gubi kompas”, šef države je upozorio da “sve to skupa izgleda kao proljetni maslačak i samo moliš Boga da nitko ne kihne i sve skupa ne odleti”.

Odgovor zapada je, rekao je Milanović “nikakav, baš nikakav”, dodavši da “imamo sankcije koje ne funkcioniraju”. Naglasio je da je to “govorio od prvog dana” i da mu je žao što je bio u pravu.

– Sankcije ne funkcioniraju, Rusiji to neće naškoditi, ako je to cilj (…) i što se dogodilo, naškodilo je nama, rekao je predsjednik države, prenosi Klix.

Vezano za izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da neće ići na Jadran, kao i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića koji je kazao da mu nije jasno zašto neki Srbijanci dolaze ljetovati u Dalmaciju, Milanović je kazao da Srbijanci dolaze na more i da mu je to drago.

– Dobro došli. To je susjedna država i ne moramo se u svemu slagati, rekao je Milanović.

Na pitanje zašto to Vučić radi, odgovorio je da ne zna jer nije predsjednik Srbije nego Hrvatske.

– Dobro, Vučić bar ne priča o srpskom moru, za sada. Ima tu puno folklora, rekao je Milanović.

Izvor vijesti: oslobodjenje.ba