Mladi o našem kandidatu: Zašto je važno izabrati Elvedina Sedića? 

Kažu da je istina previše plemenita da bi se branila ružnim riječima ili, još gore, neistinama. Onda je možda najbolje pokušati je obraniti činjenicama.

Elvedin Sedić, bez lažnih obećanja, uz rad u granicama mogućnosti, sudjelovao je u stabilizaciji grada te izgradnji pogodnog tla za nove investicije i projekte. Uz transparentan rad, već nekoliko godina na političkoj sceni dokazuje da poštenje nema cijenu. Njegova kandidatura na vanrednim izborima za gradonačelnika nije puka potreba za vlašću, nego je istinska želja da svoje iskustvo i znanje stavi na raspolaganje građanima Bihaća.

Nema potrebe da se ulazi u rad drugih stranaka, čiji su kandidati danas u prvom planu. Jasno je da naš grad zaslužuje mnogo više od onih kojima je krajnji cilj fotelja u kojoj će liječiti vlastite komplekse, ali šta je ono što zaslužujemo mi? Vjerovatno bismo se trebali zapitati šta imamo od onih kojima na prvom mjestu nije niko drugi do njih samih. Osim toga, „svijet koji ostaje na mladima“ nikada nije dobio veći značaj nego sad. Naši građanski interesi su veliki i to je sasvim legitimno, ali naša odgovornost je još veća!

Zašto je važno izabrati Elvedina Sedića na predstojećim izborima?

Prvenstveno, važno je da izaberemo nekog ko poznaje zakonsku regulativu i čija su moralna uvjerenja vidljiva, „opipljiva“ i usmjerena prema očuvanju vrijednosti, tekovina i društvenog statusa grada Bihaća. Važno je izabrati onog ko daje primat mladima, a nije pogrešno reći da njegov tim čine, uglavnom, mladi i perspektivni građani grada Bihaća.

Važno je izabrati nekog ko je dobar menadžer, a ko bi mogao biti bolji menadžer od onog ko govori dva svjetska jezika, privatni je poduzetnik i zapošljava pedeset radnika. Važno je izabrati onog ko razumije važnost napretka, predlaganja projekata i pokretanja inicijativa na svim nivoima i onog ko je svjestan činjenice da jedan grad čini mnogo više od samog statusa. Važno je izabrati onog ko čuje i razumije svakog ponaosob. Ko bi to mogao bolje od nekog ko radi u civilnom sektoru?

Naša je obaveza da ne damo glas onima koji nisu dostojni našeg glasa, onima koji ne nude konkretne programe pod parolom „narod već sve zna“, onima koji su dovoljno podobni da zataškaju sve nepravilnosti i onima koji bi od Bihaća u kratkom vremenu napravili Divlji zapad jer bi im tako bilo lakše ostvariti lične interese. Naša je obaveza da ne damo glas onima koji ne poznaju i ne posjeduju ni trun srama.

Vrijeme je da damo priliku mladom, ali dovoljno iskusnom kandidatu čiji je rad dokazan.

Vrijeme je da nas povede onaj koji je za to sposoban i kojeg se nećemo sramiti ni pred kim.

Vrijeme je da to bude Elvedin Sedić!

Autorica teksta: D. Halilagić iz Bihaća – studentica žurnalistike na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, dobitnica srebrne značke Univerziteta u Sarajevu kao jedna od najboljih studentata I ciklusa.