Na Jadranu samo jedna kompanija traži čak 2.000 radnika i podiže sezonsku nagradu, ali…

Hotelska grupacija Aminess proširila je smještajni portfelj na 24 objekta u osam destinacija duž Jadrana, a u 2024. očekuje nove rekorde uz zapošljavanje oko 2.000 radnika u sezoni, što je 35 posto više nego lani, kažu za Hinu iz Aminessa.

Pod brendom Aminess Hotels & Resorts u portfelju za 2024. Aminess ima 16 hotela, pet kampova i tri resorta s vilama i apartmanima, većinom u kategoriji četiri zvjezdice, a osim u Istri (Novigradu) nalaze se i na Krku, u Crikvenici, Novom Vinodolskom, na Pagu, u Makarskoj te na Korčuli i u Orebiću na Pelješcu.“Dnevno možemo ugostiti 15.000 gostiju, a po broju objekata, kreveta i visine prihoda Aminess je peta hotelska kompanija u Hrvatskoj”, kaže član uprave Aminessa Mladen Knežević.Broj zaposlenih u sezoni ove godine povećavaju na oko 2.000, zbog otvaranja četiri nova objekta – hotela u Novom Vinodolskom i dva u Crikvenici te kamping resorta na Pagu,piše Slobodnabosna

Početkom godine gotovo 600 zaposlenika je bilo zaposleno na neodređeno.

Više od 60 posto zaposlenih su domaći ljudi, oko 35 posto iz regije (Srbija, Bosna i Hercegovina…), a ostali su iz drugih zemalja.

“Pronalazak radnika svake je godine izazov, ali ranim kampanjama ih privučemo veliki broj”, kaže Knežević.

Samo ove godine na edukacije zaposlenika uložili su 200.000 eura, a sezonsku nagradu ove godine su podigli na 1.120 eura uz stalno prilagođavanje i osnovice plaća.

Izvor vijesti: haber.ba