Najbolji mali grad na svijetu svojim gostima obezbijedio besplatan prevoz

Magazin Monokl proglasio je Lozanu pre pet godina najboljim malim gradom na svetu. Glavni grad švajcarskog kantona Vaud leži na obali Ženevskog jezera i oduševljava putnike svojim prirodnim lepotama, čudesnom arhitekturom i brojnim sadržajima za aktivan odmor.

Kao sedište Međunarodnog olimpijskog komiteta, Lozana je poznata kao sportski grad. Stoga ne čudi što nudi brojne mogućnosti za rekreaciju, posebno tokom leta kada Ženevsko jezero postaje idealno mesto za kupanje, jedrenje i veslanje, prenosi Punkufer.hr.

Najbolji mali grad na svetu takođe oduševljava putnike neverovatnom uređenošću – nema smeća na putu, nema grafita na zgradama, ali i poznatom švajcarskom organizacijom.

Ako boravite u hotelu, hostelu, pansionu ili kampu gde se naplaćuje boravišna taksa, imate pravo na Lausanne Transport Card. Sa ovom karticom možete besplatno koristiti sav javni prevoz – autobus, voz i metro u Lozani i okolini u maksimalnom trajanju do 15 dana, potvrđuje stranica Lausanne-tourisme.ch.

Svaki posetilac dobija karticu po dolasku u rezervisani smeštaj, a ona važi za period rezervacije posetioca – uključujući dan dolaska i odlaska, ali ne duže od 15 dana.

Do rezervisanog smeštaja možete besplatno doći javnim prevozom ako pokažete potvrdu rezervacije u nekom od domaćih hotela, hostela i pansiona.

Boravak u Lozani nije jeftin, a Lausanne Transport Card može doneti značajne uštede u budžetu putovanja, pogotovo ako uzmete u obzir da će vas samo jedna karta za metro za sat vremena u Lozani koštati 3,90 švajcarskih franaka ili 3,97 evra.

Uz ovu karticu dobijate i popuste na ulaznice za muzeje, galerije i druge turističke atrakcije u gradu, piše Daily Mail.

Imajte na umu da ne možete dobiti Lausanne Transport Card ako boravite sa prijateljima i poznanicima u privatnom smeštaju.

Švajcarski grad iz bajke nudi 55.000 € da se preselite tamo, postoji samo jedan uslov

Izvor: N1

Izvor vijesti: haber.ba