Nastavlja se potraga za Dankinim tijelom: Policija provjerava sve

Od tog broja samo su dva izašla van Banjskog polja do dolaska policije i postavljanja punktova. Gledajući njihovo kretanje, policija je uspjela da suzi potragu za djevojčicom, pa je tako identifikovala službeno vozilo JKP “Vodovod” kojim su dvojica osumnjičenih udarili malu Danku, a potom se otarasili njenog tijela za kojim se još traga.

Pregledanje sigurnosnih kamera sa kuća mještana bio je jedan od ključnih poteza policije nakon što je majka prijavila da je Danka Ilić (2) nestala u dvorištu imanja u Banjskom polju. Dok je policija na terenu razgovarala sa mještanima i potencijalnim mještanima, pokušavajući da sazna da li je neko vidio malu Danku tog 26. marta, za oko su im zapala dva automobila.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić ispričao je na konferenciji za medije, nakon što su dvojica radnika JKP “Vodovod” priznala da su je udarili automobilom, a potom tijelo bacili, kako je policija analizirala podatke koje je prikupljala na terenu.

– Tog dana, na teritoriji Banjskog polja, u vremenskom intervalu koji je nama bio interesantan, ušlo je 17 vozila. Od tih 17 samo su dva izašla van Banjskog polja, do dolaska policije i postavljanja punktova. Zašto je to bitno? Zato što gledajući njihovo kretanje, bilo nam je simptomatično da 150 metara od mjesta gdje su se zaustavili, u dvorištu porodice Ilić, tih 150 metara prešli su za pet i po minuta, kao što imamo jasno da su se zadržali minut i 40 sekundi na deponiji – ispričao je Gašić.

Osim automobila “fijata pande” radnika JKP “Vodovod”, koji policija trenutno vještači i analizira biološke tragove u njemu pronađene, kamere za video-nadzor snimile su i još jedan “fijat punto” kako prolazi Banjskim poljem. Usnimila ga je kamera sa kuće jedne komšinice koja je takođe zabilježila dolazak Danke, njene majke i brata automobilom, a zatim i taj “punto”.

– Zatražili su da pogledaju snimak, naravno da sam im dozvolila. Znam tu porodicu, moj sin je tri godine mlađi od majke djeteta i znam te ljude i drago mi je bilo da na bilo koji način pomognem. Želim da se ovo što prije završi i da djevojčica bude pronađena. Ovo je mirno mjesto i svi se znamo međusobno, neshvatljivo mi je da se ovako nešto dogodi ovde. Svi smo uznemireni. Ugradila sam kameru prije oko mjesec dana samo zbog bezbjednosti majke – ispričala je za Nova.rs vlasnica kamere u danima dok je još trajala potraga za Dankom i dok se nije znalo šta se sa njom dogodilo. Na snimku se vidjelo kako u 13.10 prolazi majka sa djecom u kolima, našom ulicom. Onda je u međuvremenu prošao “punto” koji se vidi na snimku. Kasnije je prošao i otac sa policijom, koji se isto vidi na snimku, objasnila je reporterima Nova.rs.

Osumnjičeni radnici JKP “Vodovod” Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su u policiji priznali da su automobilom udarili Danku, a potom tijelo bacili na deponiju, odakle su je dva dana kasnije premjestili na novu lokaciju, sumnjiče se da su počinili krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu. Trenutno se nalaze u pritvoru i još uvijek ne otkrivaju gdje su sakrili tijelo nesretnog djeteta,pišu Vijesti

Policija je u međuvremenu privela i Radoslava Dragijevića i Dalibora Dragijevića, Dejanove oca i brata. Međutim, Dejanov brat Dalibor preminuo je u Policijskoj upravi Bor. Pored toga, iz automobila je izuzeto oko 500 tragova koji se trenutno analiziraju.

Izvor vijesti: haber.ba