Gaza: Ubijena trudna žena i njen muž, bebu su uspjeli spasiti

Poginuli su trudna žena, otac i sestra, a bebu su, na svu sreću, spasili hitnim carskim rezom.

Osim majke Sabrin Al-Sakani, među poginulima su otac novorođene djevojčice i njezina sestra, a lokalni dužnosnici su rekli da je u dvjema kućama u Rafi ubijeno i trinaestero djece iz iste porodice.

Beba je teška 1.4 kg, rođena je u tridesetoj sedmici majčine trudnoće, zasad je stabilno i stanje joj se postupno popravlja, rekao je ljekar Mohamed Salama koji je obavio carski rez i koji o njoj brine.

Djevojčica je odmah smještena u inkubator u bolnici u Rafi zajedno s još jednom bebom. Na zavoju kojim je medicinsko osoblje omotalo njezina krhka prsa piše “Beba mučenice Sabrin Al-Sakani”.

Al Sakanina mlađa kći Malak, koja je također ubijena u napadu sestru je željela nazvati Rouh, što na arapskom jeziku znači “duh”, kazao je njezin daidža Rami Al-Šeik, dodavši da se Malak jako veselila rođenju sestre,pišu Vijesti

Beba će u bolnici ostati tri do četiri sedmice, rekao je dr. Salama. “Nakon toga ćemo vidjeti je li spremna za izlazak iz bolnice i gdje će ići. Hoće li o njoj brinuti tetka i tetak, daidža ili bake i djedovi. Ovo je najveća tragedija. Čak i da ovo dijete preživi, rođeno je kao siroče”, kazao je.

Izvor vijesti: haber.ba