NASTAVNICA POLNO ZLOSTAVLJALA UČENIKA, KAMERA SVE SNIMILA – Monstruozni čin u školi za djecu sa posebnim potrebama

Tek nakon što je učenik rekao svojoj mami da je više puta imao odnose sa Sandi Karazas-Pinez, učiteljicom u srednjoj školi Biondi, direktor je pogledao snimak.

Na njemu je prikazana Sandi kako se mazi sa 16-ogodišnjakom tokom časa i traži od njega da joj „protrlja međunožje“, što navodi tužba dječaka i njegove majke.

„Ono što sam upravo vidjela bilo je uznemirujuće“, rekla je direktorka Marija Bejker, prema riječima dječakove majke.

“Ona je plakala. Bilo joj je tako žao – trebalo je da se gledaju kamere”, rekla je majka sa Staten Islanda za Njujork Post.

U julu 2023., Karazas-Pinez, 34, udata majka troje djece koja je ranije predavala u dvije gradske javne škole, optužena je na federalnom sudu na Menhetnu zbog namamljivanja tinejdžera u polni odnos i ubjeđivanja da se pojavi sa njom u video pozivu uživo bez odjeće.

Škola je dozvolila mladima da napuste kampus satima u isto vrijeme uz „dnevnu propusnicu“ bez dozvole njegove majke.

Na desetinama izleta, Karazas-Pinez je upoznala dječaka u obližnjem restoranu brze hrane i imali su odnos u njenom automobilu, kaže se u tužbi.

Karazas-Pinez je dječaku poslala svoje go.e fotografije i nepristojne tekstualne poruke – uključujući i onu u kojoj je pisalo da ju je “boljelo” nakon što joj je dao “vježbe”, pokazuju zapisi.

Kada je mladić pokušao da zaustavi zabranjenu aktivnost, kaže se u tužbi, Karazas-Pinez je prijetila da će ga oboriti u školi ili da će se ubiti, što je traumatisalo tinejdžera, šizofreničara koji je pokušao samoubistvo.

„Da je škola poštovala čak i svoje najosnovnije bezbjednosne protokole, mogli su da spriječe užasne, ponovljene i tekuće zloupotrebe koje su se dešavale pod njihovim krovom“, rekla je advokat Lesli Brauner iz advokatske firme Peters Brauner, koja je podnela tužbu.

Nekoliko mjeseci nakon što je Karazas-Pinez uhapšena 2023. godine, škola Biondi je trajno zatvorena jer „nije bila finansijski održiva“, rekla je Dženifer Skot, portparolka Rising Ground, Inc., neprofitne organizacije iz Bruklina koja je vodila Biondi, piše alo.

Izvor vijesti: haber.ba