New York je epicentar pandemije u SAD: U gradu već sada svakih 9 minuta i 50 sekundi umire jedan čovjek

Bolnice su odlučile povećati plaće pa će najiskusnije imati i tri puta viša primanja tokom rada s oboljelim u jedincima za hitni prijem i odjeljenjima za intenzivnu njeguU Njujorku su osim opreme hitno potrebne i medicinske sestre – njih čak 3.000, i zbog toga im je ponuđeno i tri puta više novca za ugovor na 13 sedmica.

Naime, Njujork je epicentar pandemije u SAD, a u gradu već sada svakih devet minuta i 50 sekundi umire jedan čovjek. Stotine medicinskih sestara iz cijele države slijeva se u Njujork uprkos tome što je u gradu od 8,7 miliona stanovnika zaraženo 30.765 ljudi, i umrlo 672, a odluku lakše donose jer će ih na sat plaćati i 100 dolara, a zahvaljujući tome će porodicama i djeci moći pružiti više.

Bolnice su odlučile povećati plaće pa će najiskusnije imati i tri puta viša primanja tokom rada s oboljelim u jedincima za hitni prijem i odjeljenjima za intenzivnu njegu.

– Razgovarao sam s medicinskim sestrama na jugu. Zarađivale su 29 dolara po satu. Bukvalno mi kažu: “Čovječe, moram to učiniti za porodicu.” Jedna 34-godišnjakinja iz Majamija rekla je da se vozila 24 sata da bi stigla do Nju Džerzija, gdje radi – rekao je šef agencije za zapošljavanje Mihael Facio,piše Avaz

Izvor vijesti: haber.ba