Nisu se udružili protiv Dodika i Čovića udružili su se protiv Bakira

Gradska organizacija SDA Bihać najavila pobjedu

Sinoć je sala Kulturnog centra u Bihaću bila  tijesna da primi sve simpatizere Stranke demokratske akcije Bihać. U pobjedničkoj atmosferi predstavljeni su kandidati GO SDA Bihać za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima.

Tokom obraćanja rukovodstva SDA osjetila se pobjednička atmosfera, a predstavljeni su i programski ciljevi i zadatci koje će SDA sprovesti nakon izbora.

 

Prisutim se obrario ratni komandant Hamdija Abdic Tigar koji je za govornicom docekan ovacijama. Istaknuo je svoju aktivnost u protekle 4 godine. Kako je rekao, vrjeme je da ja podnesem racune svojim biracima.

Prisutnima se obratio i predsjednik gradskog odbora SDA Doktor Emir Sabic koji je kao uposlenik Kantonalne bolnice ukazao na situaciju u istoj ali i u kompletnom zdravstvu USK. Osvrnuo se na dom zdravlja koji i nakon sad vec dvije godine stoji.

Na kraju se prisutnima obratio i Federalni ministar i nosioc liste za drzavni parlament Semsudin Dedić koji je rekao da brzu cestu Bihac Cazin Kladusa radi vlada Federacije ne kako se moze cuti ovih dana vlada Usk. Ono sto je napomenuo je i to da je vlada Federacije do sada vladi USK dala blizu 100 miliona km. Vlada Mustafe Ruznica je potrosila za 4 godine milijardu maraka, a da jos nije podnijela ni jedan izvjestaj skupstini.

Na kraju je istaknuo da se 11 partija udružilo da pobjede Sda i Bakira Izetbegoviva.Zasto se nisu udružili da pobjede Milorada Dodika i slični njemu.

 

Izvor:Uskvijesti.ba