Novalić: Nisam prisustvovao 11. marta proslavi godišnjice Igmana

uzghkjl

Prvi dan zabrane kretnja u Federaciji Bosne i Hercegovine je protekao veoma dobro. Sinoć su samo tri građana prekršila mjere, a imamo 60 građana koji su prekršili samoizolaciju, kazao je federalni premijer Fadil Novalić.
Novalić je dodao da zbog tako neodgovornog ponašanja pojedinaca, koji su u samoizolaciji, večeras, ili najkasnije sutra, donijet će se nove restriktivne mjere koje će se odnositi samo na ove osobe.

Federalni premijer je otkrio kako je stigla pomoć iz Turske, koju su ranije najavili članovi Predsjedništva BiH, te da se dijeli.

Novalić je na pitanje novinara zašto ne nosi masku i rukavice, kada se obraća javnosti, kazao kako bi to ometalo komunikaciju.

“Imamo u Vladi čvrste protokole o nošenju maski i rukavica, ali prilikom obraćanja ne nosimo maske, kao i drugi u Evropi, jer bi to ometalo komunikaciju”, poručio je premiejr FBiH.

Novalić je odbacio navode kako je bio 11. marta na proslavi godišnjice preduzeća Igman, nakon koje je više osoba zaraženo korona virusom.

“Nismo prisustvovali 11. marta, ali smo bili na akademiji i ta sporna osoba nije bila na akademiji. Testirao sam se zbog pritiska javnosti, nisam se poslije testirao i mislim da nema potrebe”, kazao je na kraj usvoga obraćanja Fadil Novalić.