Od prodaje krofni za tri sata prikupljeno skoro 13 hiljada eura za liječenje Nininog tate

Tokom jučeranje akcije prodaje krofni i prikupljanja novca za liječenje oca jedanaestogodišnje Nine Ninković, za svega tri sata prikupljeno je više od milion i po dinara, odnosno nešto manje od 13.000 eura, saopštio je novosadski tim organizacije “Kreni-promeni“ koji je pomogao u organizaciji jučerašnje humanitarne prodajne akcije u centru Novog Sada.

 

Naime, na hiljade građana jučer se odazvalo pozivu da kupi krofne od Nine na Trgu slobode i tako donira novac za liječenje njenog oca Zorana na klinici u Moskvi od teškog oblika autoimune bolesti oka koja mu je ugrozila život.

 

Također, veliki broj ljudi iz svih krajeva države i regiona pravio je krofne i donirao ih za jučerašnju akciju.

 

Stevan Babić, koordinator tima “Kreni-promeni“ u Novom Sadu iznio je podatak da je milion i po dinara prikupljeno samo jučer, ne računajući uplate koje su stigle putem SMS donacija i uplata na bankovni račun porodice Ninković “što je dovoljno da Ninin tata ode, za početak, na pregled u Moskvu“.

 

Tek nakon obavljenih pregleda u Moskvi moći će da se utvrdi tačna cifra koja je potrebna za kompletno liječenje. Akcija sakupljanja novca za liječenje će se nastaviti, a o svim daljim aktivnostima bićemo informisani preko Instagram profila porodice Ninković“, naveo je Babić.

 

 

Da je prikupljeno dovoljno novca za odlazak u Moskvu jučer potvrdila je i Zoranova supruga Nataša Ninković koja je napomenula da će i Nina biti s ocem na putu. Tom prilikom se zahvalila svima koji su proteklih dana, podstaknuti gestom njene ćerke da prodaje krofne kako bi pomogla u sakupljanju novca za troškove liječenja svog oca, na različite načine dali doprinos u obezbjeđivanju neophodnog novca da Zoran ode na specijalističku očnu kliniku u Moskvi radi dijagnostikovanja i daljeg liječenja.

 

Jučer se oglasio i ministar finansija Srbije Siniša Mali koji je također obećao pomoć države porodici Ninković.