OGLASILA MAJKA UBIJENE DJEVOJČICE: “Ogorčeni smo, samo bih ga pogledala u oči i pitala SAMO jedno”

-Zašto si.ovatelja nisu ostavili iza rešetaka? – pitaju roditelji male Vasilike, ističući da je osumnjičeni još 2017. godine bio osuđen za si.ovanje 14-godišnje djevojčice.

Ogorčeni zbog smrti kćerke, pričaju kako mu je kazna zatvora prvo smanjena, a onda je pušten na slobodu.

“Taj čovjek, koji je ubio naše dijete, bio je u zatvoru zbog si.ovanja. Prvo su mu smanjili kaznu sa 18 na devet godina. Zašto nije zadržan u zatvoru?”, pita uplakana majjka.

Mala Vasilika nestala je u nedjelju uveče, a porodica je oko 3 sata ujutru policiji prijavila nestanak. Nažalost, djevojčica je u ponedjeljak pronađena mrtva u njivi. Prema priznanju osumnjičenog, koji joj je navodno stric, djevojčicu je izbo šrafcigerom nakon što je odbila da ima odnose sa njim.

-Pogledala bih ga u oči i pitala zašto je to uradio mojoj djevojčici! – govori majka.

Otac ubijene Vasilike od bola ne može da govori.

-Nije dolazio često, moja kćerka mu je nekad prala auto- bilo je sve što je uspio da izusti.

Osumnjičeni za ubistvo Vasilike je 2017. uhapšen jer je si.ovao 14-godišnje dijete. Prema navodima medija, u pitanju je rođaka Vasilikinog oca.

On je 2020. osuđen na Zakintosu, ali je pušten na uslovnu slobodu do presude apelacionog suda. Bio je u obavezi da se redovno javlja u policijsku stanicu. Da li je poštovao naređenje suda u ovom trenutku nije poznato.

Srbija Danas/Telegraf

Izvor vijesti: haber.ba