Nastavak priče o majstoru Muhamedu: “Završio u policiji, prijeti mu robija”

Jučer je objavljena priča o prevarenom majstoru Muhamedu iz Pećigrada kod Velike Kladuše u kojoj vlasnici porodične kuće nisu htjeli platiti majstoru građevinske radove koje je on sa svojim ekipom odradio kod njih.

Kako se saznaje Muhamed je sa svojom ekipom uradio sve građevinske radove unutrašnjeg objekta porodične kuće a vlasnici koji se trenutno nalaze u Italiji su mu ostali dužni preko 600 eura.

Nakon probijenih rokova, Muhamed je odlučio stvar uzeti u svoje ruke i polupati prozore na navedenom objektu.

Donosimo vam nastavak priče. Muhameda su vlasnici kuće prijavili MUP-u USK-a koji ga je priveo na informativni razgovor nakon kojeg mu je rečeno da će zbog ovoga završiti iza rešetaka.

Ovaj otac troje maloljetne djece pošteno radi kako bi prehranio svoju porodicu a na društvenim mrežama dobio je na hiljade poruka podrške.

“I dalje mi nisu bratili pare. Sad su me i tužili. Moram na sud a prijeti mi zatvor. Moram angažovati advokata koji će me braniit. Radio sam im cijelu adaptaciju sprata porodične kuće. Nije pošteno šta nam rade. Prvo ne plate, pa tuže pa moram na robiju. Tuga..” – izjavio je Muhamed K.

Želim da se zahvalim prijateljima, familiji rodbini, hvala svima na podršci u vezi incidenta. Ne mogu da stignem svakom zahvaliti. Posebno sviju vas pozdravljam i želim vam svako dobro. Moram da idem da radim. ” – izjavio je Muhamed K.