OO SDA Velika Kladuša:Već trećeg oktobra nova vlast na čelu sa Sda kreće u čišćenje nerada A-Sda

Kandidati Općinske organizacije SDA Velika Kladuša za predstojeće Opće izbore u BiH 2022 predstavljeni su danas (četvrtak, 08. septembar) na tribini koju je organizirao Mjesni odbor Grad ove organizacije. Predstavljeno je šest kandidata SDA s područja kladuške općine za sva tri nivoa vlasti, po jedan za državni i federalni, te četiri za kantonalni nivo.

Okupljenim članovima i simpatizerima na kladuškom Starom gradu u ime kandidata za Skupštinu Unsko sanskog kantona obratio se Asmir Ćufurović. Istakao je da će ukoliko dobiju povjerenje birača sistemski rješavati probleme u svim oblastima, između ostalog i u privredi, zdravstvu i obrazovanju.

Osim Ćufurovića za Skupštinu USK-a kandidati SDA s područja kladuške općine su i Semra Okanović, Zerina Kasumović i Elvin Ćoragić. Bisenija Mušedinović, kandidat je za Predstavnički doma Parlamenta FBiH. Kazala je da je SDA kroz cijeli kontinuitet svoga djelovanja uvijek davala doprinos za bolji život građana Bosne i Hercegovine i da će ona i drugi njeni kandidati svojim radom na pravi način odgovarati na niz problema u poljoprivredi, zdravstvu, obrazovanja, a prioritet će biti saradanja s višim nivoima vlasti (poslušajte izjavu)…

Za Parlamentarnu skupštinu BiH na listi SDA s područja općine Velika Kladuša je Ale Hušidić koji je u svom obraćanju između ostalog kazao da je SDA uvijek radila i da će uvijek raditi u interesu građana Bosne i Hercegovine.

 

 

Osim kandidata SDA s područja Velike Kladuše članovima i simpatizerima stranke obratili su se između ostalih i nosilac liste SDA za Skupštinu USK-a Jasmin Musić i Nijaz Hušić, nosilac liste SDA našeg Kantona za Parlament Federacije BiH. Gosti tribine bili su Nezim ef. Halilović i Harun ef. Hodžić. Prisutnima se kratko obratio i Asim Velaždić, predsjednik Mjesnog odbora Grad Općinske organizacije SDA Velika Kladuša.