Otac Koste K. pred Višim sudom iznio šokantnu tvrdnju

Prema nezvaničnim saznanjima portala Nova.rs, okrivljeni Vladimir Kecmanović detaljno je iznio odbranu i tvrdio da on nije obučavao sina da puca.

Takođe, on je iznio i informacije da mu je viši javni tužilac Nenad Stefanović donosio u pritvoru slike i snimke ubijene djece i na taj način pokušao da ga primora da prizna djelo koje mu se stavlja na teret. Kecmanović je negirao izvršenje krivičnog djela.

Nakon što je ročište završeno, mogli su se čuti komentari revoltiranih roditelja da je strašno i sramno ono što je okrivljeni govorio.

Po izlasku, advokati porodice Kecmanović su govorili o slučaju.

“Danas smo započeli iznošenje odbrane okrivljenog Vladimira, sada smo u fazi postavljanja pitanja. S obzirom da je suđenje zatvoreno za javnost, ne možemo više detalja iznositi”, rekla je advokatica Irina Borović koja zastupa Kecmanovića.

Advokat Borivoje Borović naveo je da su opet zatražili otvaranje suđenja za javnost.

Sa druge strane, portparolka Višeg suda u Beogradu Milica Vučković izjavila je nakon suđenja za beogradske medije da je iznošenje informacija sa pretresa koji je zatvoren za javnost krivično djelo.

Suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović počelo je krajem januara pred Višim sudom u Beogradu, a optužnicom su obuhvaćeni i Ratko Ivanović i Nemanja Marinković, vlasnik i instruktor pucanja u streljani “Partizan Practical Shooting” u kojoj je maloljetni ubica vježbao pucanje.

Vladimir Kecmanović optužen je da je počinio teško djelo protiv opšte sigurnosti jer je iz njegovog oružja počinjen masakr, dok se Miljani sudi za nedozvoljeno držanje oružja zbog DNK traga koji je pronađen na čauri na mjestu zločina.

Ni jedno ni drugo ne terete se da su učinili krivično djelo “zapostavljanje i zlostavljanje maloljetnog lica” i ta informacija još jednom bi mogla da dovede u pitanje odluku suda da se zbog zaštite maloljetnika suđenje zatvori za javnost.

Pored dječakovih roditelja, u ovom postupku će se suditi i Ratku Ivanoviću i Nemanji Marinkoviću, vlasniku i instruktoru pucanja u streljani “Partizan Practical Shooting” u kojoj je maloljetni ubica trenirao pucanje,pišu Vijesti

Optužnicom je predloženo da sud Vladimira Kecmanovića osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu na dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba i instruktora predložena kazna zatvora od po tri godine.

Protiv oca i majke vode se i dva parnična postupka po tužbama članova porodice ubijenih, a za naknadu nematerijalne štete uslijed smrti bliskog lica.

Izvor vijesti: haber.ba