Ovo će biti vodeći trend u 2024. godini: Glamurozna frizura, a ne gubite na dužini kose

Overcut frizura fantastičan je odabir ako želite novi stil, a da ne gubite na dužini kose koju i dalje možete da stilizujete na razne načine.

Bob frizura već je neko vrijeme trend na koji se odlučio veliki broj holivudskih zvijezda i trendseterki pa gotovo svakodnevno možemo videjti njene nove varijante.

Najnoviji hit je tzv. overcut rez, koji je midi dužine te ga karakteriše suptilan prijelaz između kraćeg prednjeg dijela i dužeg zadnjeg dijela kose. Važno je da prednji pramenovi dopiru do ramena, dok je ostatak počešljan prema leđima ili uvučen u šal ili pulover, piše Najžena.rs.

Frizeri ovaj stil opisuju kao “lažni bob” jer može biti dovoljne dužine da kosu nosite vezanu u rep, sa zavodljivim opuštenim pramenovima koji lijepo zaokružuju lice.

– To je fantastičan stil za one koji žele smanje težinu i volumen svoje kose bez gubitka dužine – kaže frizer Endi Hesman za Glamour i dodaje:

– Šiške će biti dominantan trend 2024. i izgledat će posebno dobro u kombinaciji sa ovom frizurom. Možete da se odlučite za duge šiške sa strane, one u obliku zavjese ili isprekidane, teksturirane šiške. Na isti način, slojevi na leđima također ovise o vašim osobinama i vašem ukusu. Možete odabrati nešto malo opuštenije ili umiješati uglađene slojeve inspirisane supermodelima iz devedesetih”. prenosi Avaz

Izvor vijesti: haber.ba