Pet umrlih i nagli porast broja oboljelih: U Srbiji 1.060 potvrđenih slučajeva korona virusa

Prema riječima zamenice direktora Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” Darije Kisić Tepavčević, ukupan broj preminulih od korona virusa je sada 28, 21 muškarac i sedam žena.

“Svih pet preminulih osoba su bile muškog pola, prosječnog uzrasta 61,2 godine i svi su imali pridružena stanja koja su doprinijela fatalnom ishodu”, navela je ona.

Hospitalizovano je 648 pacijenata.

Na respiratoru su 72 osobe i to: 15 u Kliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović” u Beogradu, 12 u staroj zgradi Kliničkog centra u Nišu, deset u Kliničko-bolničkom centru u Zemunu, deset i na Klinici za infektivne bolesti u Beogradu, devet u Kliničkom centru Kragujevca i devet na Klinici za pulmologiju, šest u Kliničkom centru Vojvodine i jedan u Kliničkom centru Niš.

Od posljednjeg izveštaja juče pa do 15 sati testirani su uzorci 810 osoba od kojih je 160 pozitivno i 650 negativno na novi koronavirus.

Do 15 sati, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 4.371 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

Izvor vijesti: haber.ba