Pijaca u Visokom počinje raditi od 1. aprila

Predstavnici Službe za privredu i Službe za inspekcijske poslove Grada Visoko održali su u ponedjeljak kratki sastanak sa predstavnicima privrednog društva “Sebilj” Visoko, kome su povjereni poslovi upravljanja pijacom u gradu Visoko, javlja “NAP“.

Kao što je poznato Naredbama Kantonalnog i Federalnog štaba civilne zaštite naređeno je obustavljanje rada zatvorenih pijaca, tržnica, ali je dozvoljen rad otvorenih pijaca uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera.

Rad otvorene pijace i tržnice u Visokom obustavljen je prije dvije sedmice.

U cilju početka rada otvorene pijace u Visokom na sastanku je utvrđeno i dogovoreno slijedeće;

– Otvorena pijaca u Visokom će početi sa radom od 1. aprila 2020 godine

– Pijaca će raditi u dane : ponedeljak,utorak,srijeda,četvrtak i petak u terminu od 08 do 12 sati

– Na pijaci će se prodavati isključivo poljoprivredni proizvodi

– Na otvorenoj pijaci dnevno će raditi 10 poljoprivrednih proizvođača, a raspored zainteresiranih proizvođača – prodavaca će sačiniti zaposlenici privrednog društva “Sebilj”.

– Svi proizvođači – prodavci moraju imati potrebnu opremu /zaštitna maska, rukavice/

– U cilju obezbjeđenja potrebne distance, dogovoren je raspored stolova – pultova između poljoprivrednih proizvođača i poljoprivrednih proizvođača i kupaca

Ovim putem obavještavamo građanstvo o početku rada otvorene pijace, načinom rada iste uz apel građanima da i dalje poštuju sve naredbe i preporuke vezane za poštivanje socijalne distance i zabrane okupljanja većeg broja ljudi na javnim mjestima, saopćila je Gradska uprava Visoko.

Izvor vijesti: haber.ba