Pogledajte prve fotografije prve bebe rođene u karantinu u BiH

Tačno u ponoć, u noći s utorka na srijedu, u krugu bijeljinske bolnice rođena je prva beba čija se majka nalazila u karantinu. U pitanju je, kako je saopćila direktorica bijeljinske bolnice Milica Lovrić, 22-godišnja porodilja, koja je došla s područja zvorničke regije i kojoj je uzet bris za analizu.

– Ona je porođena u našoj adaptiranoj sali, u starom objektu Ginekologije, pod stručnim vodstvom dežurne ekipe, anesteziologa doktorke Sanje Dabić i ginekologa, doktora Milivoja Pelemiša. Beba, dječak, težak 3.400 grama, dobro se osjeća, a dobro se osjeća i dječakova majka. Beba i majka su u karantinu, odvojeno, i čekamo rezultate analiza – rekla je dr. Lovrić.

– To su lijepe vijesti, da se zdravstveni radnici dobro snalaze i u vanrednim situacijama i da uspješno rješavaju svoje profesionalne obaveze. Želim ovom prilikom pohvaliti timski rad, kako zaposlenih u Gradskoj upravi, medija, privrednika koji su nam pomogli da prikupimo sredstva i da nabavimo nove respiratore – rekla je dr. Lovrić.

Ona je tom prilikom naglasila da svi građani u ovakvoj situaciji trebaju biti odgovorni, disciplinirani i zajednički pomoći kako bi se pobijedila epidemija koja nam prijeti.

Porođena u adaptiranoj sali - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

 

Timski rad u bijeljinskoj bolnici - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba