Pokret za Modernu i Aktivnu Krajinu – PoMAK posjetio Sanski Most

Pokret za Modernu i Aktivnu Krajinu – PoMAK posjetio je grad na devet rijeka  – Sanski Most gdje su Sanjanima predstavljeni kandidati i izborni program Pokreta.

 

U razgovoru sa građanima o stanju u privredi, poljoprivredi, zdravstvu i obrazovanju – istaknuta je potreba modernizacije privredne infrastrukture, energetska tranzicija, digitalna transformacija kao i drugi preduvjeti neophodni za privlačenje stranih i domaćih investicija, rast zaposlenosti, značajniji rast plata i u konačnici bolje uslove za život građana USK-a.

 

Također, iz PoMAK-a su naveli da će insistirati na efikasnijem gospodarenju šumama, proglašenju novih zaštićenih područja, razvoju turizma i poljoprivrede. Iz PoMAK-a ističu potrebu za hitnom reformom predškolskog, osnovnog i srednjeg ali i visokog obrazovanja u smislu stavljanja Univerziteta u poziciju generatora razvoja i glavne pomoći privredi Kantona.

 

Istaknuta je i potreba transformacije Kantonalne bolnice u Klinički centar kao ambiciozan, ali ne i nedostižan cilj, te izgradnja savremenog centar za rehabilitaciju i aktivni odmor Lječilišta Gata.