Policajka Alisa Bajraktarević tuži Njujork: Evo zbog čega!

Naime, Rivera je fotografiju navodno podijelio u grupnom četu s drugim policajcima.

– To je bilo fotografirano u povjerenju. Ne možete se prema nekome zbog toga ponašati kao da je govno – rekla je. “Inkriminirajući zapis” ponovo je postao viralan prije godinu dana kada se Bajraktarević našla u centru pažnje zbog jednog drugog slučaja, navela je u tužbi koju je podnijela Vrhovnom sudu na Menhetnu.

Ometanje istrage
Kako piše New York Post, Bajraktarević je u aprilu prošle godine optužena da je pokušala omesti svoje kolege pri vršenju dužnosti dok se nalazila u društvu tadašnjeg dečka Kelvina Hernandeza, optuženog da preprodaje drogu.

Bajraktarević je tvrdila da Hernandez nije diler, ali je svejedno nakon istrage suspendirana na 30 dana bez plaće te je dobila naredbu da se prestane družiti s njim. Taj slučaj doveo je u centar pažnje, a skupa s njom i spornu fotografiju, koja je počela ponovo kružiti, na što je upozorio sindikalni predstavnik koji joj je rekao da je fotografiju penzionisani policajac poslao na grupni chat.

Tužba podnesena Vrhovnom sudu Menhetna nije usmjerena samo na Grad, već i na određene pojedince unutar Odjela. Tačnije, poručnika Marka Riveru i još jednog nadzornika optužila je za seksualno uznemiravanje. Njen advokat Džon Skola (John Scola) incident je okarakterizirao kao “ilegalno zadiranje u privatnost”, a zasad nije poznato koliku je odštetu zatražila Bajraktarević.

Nisu komentarisali tužbu
Njujorška policija odbila je komentarisati tužbu, ali je u saopćenju navela da “ne toleriše diskriminaciju ili seksualno uznemiravanje u bilo kojem obliku i da se zalaže za poštovanje radnih okruženja za našu raznoliku radnu snagu”.

– To je zlostavljanje. Nisam ni prva ni zadnja, ali kad će biti dosta – pitala je Bajraktarević.

Izvor vijesti: haber.ba